Τα αλατίζω με αλάτι χονδρό και μετά το ψήσιμο τα βουτάω σε λαδολέμονο με ρίγανη ή θυμάρι και πιπέρι.
Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
Αν θέλουμε να μαλακώσει και επομένως να ψηθεί πιο γρήγορα το κατσίκι αρκεί να το βάλουμε στην χύτρα με 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και μετά το προετοιμάζουμε για τον φούρνο. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον βάζουμε αντί για νερό στο ταψί.
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ

Σε ένα μέτριο ταψί στρώνω τη βάση συμπιέζοντάς την με ένα κουτάλι, από πάνω βάζω τα φρούτα και στο τέλος απαλά απλώνω τον ζελέ.
Βάση: ανακατεύω 150γρ. τριμμένα (σκόνη) μπισκότα digestine ή απλά τετράγωνα με 100 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο.Φρούτα:ανάμεικτα φρούτα κονσέρβας σουρωμένα.
Ζελέ: επιλέγω την γεύση που μου αρέσει και τον εκτελώ σύμφωνα με τις οδηγίες.
επιδόρπια(γρήγορα)
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ φοιτητικές
Μανιτάρια κονσέρβας, σουρωμένα και κομμένα φέτες.
1 φλιτζανάκι λάδι
1 κρέμα γάλακτος μέτρια
250gr πένες βρασμένες σε αλατισμένο νερό, σουρωμένες και πασπαλισμένες με ελάχιστο λάδι.
Εκτέλεση:
Σωτάρω τα μανιτάρια στο λάδι, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, μαγειρεύω για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και περιχύνω τις πένες. Συμπληρώνω με τριμμένο τυρί, αν έχω.
Αν δεν έχω κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώ γάλα και χοντροκομμένο μαλακό τυρί.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Σε ένα ταψί βάζουμε 1 κρεμμύδι τριμμένο στο multi, 400γρ χυμό ντομάτας, 1 λίτρο νερό, 3-4 φλιτζανάκια λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και τις γαρίδες. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200β και όταν βράσει προσθέτουμε μισό κιλό κριθαράκι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε μετά από 5 λεπτά την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς . Μετά από 10λ ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για αλάτι. Σε 20-30 λεπτά σύνολο έχει μαγειρευτεί το φαγητό και έχουν απορροφηθεί τα υγρά.
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
ΜΠΟΜΠΟΤΟΠΙΤΑ (ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ) ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι 800 ml γάλα και 400γρ καλαμποκάλευρο και σε σιγανή φωτιά τα ανακατεύω μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω 250γρ τριμμένη φέτα, 250γρ τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή ανάμεικτα τυριά, 250γρ σπανάκι ζεματισμένο και σουρωμένο, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 5 αυγά χτυπημένα, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω όλα τα υλικά, απώλωνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180β, στον αέρα για μια ώρα περίπου.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ
.gif)
επιπλέον νηστίσιμα
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012
ΤΟΣΤ ΚΑΝΕΛΑΣ με μήλα

Πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα δυο φέτες ψωμί για τοστ. Τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στην τοστιέρα. Τις σερβίρω με μαρμελάδα και βούτυρο.
Ταιριάζουν με μαρμελάδα ή κομπόστα μήλου.
Αν δεν έχω τίποτα απλώς τρίβω στον τρίφτη ένα μήλο, του βάζω ζάχαρη, κανέλα και το βράζω 10 λεπτά.
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Κρεμμυδάκια μικρά (1 κιλό) : Τα βάζω στο νερό, τα καθαρίζω, τα σουρώνω, τα τσιγαρίζω ελαφρά σε λάδι και με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζω και τα φυλάω σε πιάτο.
Μοσχάρι κομμένο κομμάτια (1 κιλό) : Το ροδίζω στο ίδιο τηγάνι από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρω σε καθαρή κατσαρόλα με 3 φλιτζανάκια από το λάδι και 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ, 5 μπαχάρια, 5 γαρίφαλα, 1 μικρό ξυλάκι κανέλας, μισό κουταλάκι δενδρολίβανο, 1 φύλλο δάφνης. 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, πιπέρι, αλάτι. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για μια ώρα. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, λίγη ντομάτα ακόμη για να κοκκινίσει το φαγητό, νερό και δοκιμάζω για αλάτι. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
επιπλέον μοσχάρι
επιπλέον μοσχάρι
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Σε ένα ταψί κόβουμε σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε τα κάτωθι υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα μικρά κομμάτια με τον χυμό τους(400γρ)
1 καρότο
3-4 πατάτες.
Προσθέτουμε 3-4 χωριάτικα λουκάνικα, 3 φλιτζανάκια λάδι και ψήνουμε στους 180β για 1 ώρα περίπου.
(Αν έχουμε προσθέτουμε και λίγους γίγαντες τους οποίους έχουμε βράσει σε νερό για μισή ώρα).
επιπλέον λουκάνικα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα μικρά κομμάτια με τον χυμό τους(400γρ)
1 καρότο
3-4 πατάτες.
Προσθέτουμε 3-4 χωριάτικα λουκάνικα, 3 φλιτζανάκια λάδι και ψήνουμε στους 180β για 1 ώρα περίπου.
(Αν έχουμε προσθέτουμε και λίγους γίγαντες τους οποίους έχουμε βράσει σε νερό για μισή ώρα).
επιπλέον λουκάνικα
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ
Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε 1 κιλό πλυμένα, χωρίς κοτσάνι βύσσινα, 1 κιλό ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας, 10 γαρίφαλα και αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι (νερού) κονιάκ και μετά από 20 ημέρες το σουρώνουμε σε καθαρό μπουκάλι.
επιπλέον: ποτά
επιπλέον: ποτά
ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΚΑΟ
Μετρώ σε ένα μπρίκι 1 φλυτζάνι νερό, 1 γεμάτη κουταλιά κακάο, όση ζάχαρη θέλω, ανακατεύω, βράζω. Το αδειάζω σε μια κούπα και από πάνω προσθέτω με προσοχή πλήρες γάλα νωπό ή εβαπορέ, που έχω χτυπήσει στο σέικερ ή με το μιξεράκι του καφέ σε πηχτή κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή σκόνη κακάο.
επιπλέον: ποτά
επιπλέον: ποτά
ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Διαλύω σε μισό φλιτζάνι παγωμένο γάλα 2-3 κουταλιές σοκολάτα σε σκόνη. Προσθέτω 2-3 μπάλες παγωτό βανίλια ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα ή στο μπλέντερ. Σερβίρω σε ψηλό ποτήρι με χονδρό καλαμάκι.
επιπλέον: ποτά
ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ
Χτυπώ στο μπλέντερ 1 ψιλοκομμένη μπανάνα ή λίγες φράουλες με μισό φλιτζάνι παγωμένο γάλα μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω 2-3 μπάλες παγωτό βανίλια και ανακατεύω στα γρήγορα. Σερβίρω σε ψηλό ποτήρι με χονδρό καλαμάκι.
επιπλέον: ποτά
επιπλέον: ποτά
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Στο μπλέντερ βάζω μια κουταλιά ταραμά, μισό κρεμμύδι, 3 φέτες μουσκεμένο και στυμμένο ξερό ψωμί χωρίς κόρα, 3 καρύδια ψίχα τριμμένα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια λεία μάζα προσθέτοντας σιγά σιγά 3 φλιτζανάκια λάδι και 1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού. Δοκιμάζω μήπως είναι αλμυρό και προσθέτω ψωμί. Ξαναδοκιμάζω για να ελέγξω το λάδι και προσθέτω μια πρέζα πιπέρι.
επιπλέον: νηστίσιμα
επιπλέον: νηστίσιμα
ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Φτιάχνουμε έναν λείο χυλό με αλεύρι, νερό και λίγο αλάτι. Βουτάμε τις γαρίδες μας και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (όσο χρειάζεται να ροδίσουν). Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλα μαϊντανού και τις συνοδεύουμε με σάλτσα μαγιονέζας με κέτσαπ.
επιπλέον: νηστίσιμα
επιπλέον: νηστίσιμα
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Ρίχνω σε αλατισμένο νερό που βράζει ρύζι και το βράζω για 20 λεπτά. Το σουρώνω και το ανακατεύω με πολύ λίγο λάδι.
επιπλέον νηστίσιμα
επιπλέον νηστίσιμα
ΣΟΥΠΙΕΣ με σπανάκι
.gif)
Σουπιές 1/2 κιλό: Καθαρισμένες, πλυμένες, κομμένες μεγάλα κομμάτια.
Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα βάζω 3 φλιτζανάκια λάδι, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό ή ανάμεικτα και τα σωτάρω. Προσθέτω τις σουπιές, το σπανάκι, λίγο άνηθο, πιπέρι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στο τέλος ρίχνω τον χυμό ενός λεμονιού και δοκιμάζω για αλάτι.
επιπλέον: νηστίσιμα
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΌ ΚΕΪΚ
Υλικά
5 αυγά
5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του σταγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα φλούδας από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση:Χτυπώ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Ανακατεύω τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτω ανακατεύοντας εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό. Στο τέλος με μια κουτάλα απαλά αναμιγνύω την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυρώνω, αλευρώνω μια μέτρια φόρμα (30-33εκ), βάζω το μείγμα και ψήνω στους 180β για 25-30 λεπτά. Το σιροπιάζω (ζεστό το ένα κρύο το άλλο).
Σιρόπι: Βράζω για 5 λεπτά 3 ποτήρια ζάχαρη με 4 1/2 ποτήρια νερό.

5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του σταγιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα φλούδας από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση:Χτυπώ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Ανακατεύω τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτω ανακατεύοντας εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό. Στο τέλος με μια κουτάλα απαλά αναμιγνύω την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυρώνω, αλευρώνω μια μέτρια φόρμα (30-33εκ), βάζω το μείγμα και ψήνω στους 180β για 25-30 λεπτά. Το σιροπιάζω (ζεστό το ένα κρύο το άλλο).
Σιρόπι: Βράζω για 5 λεπτά 3 ποτήρια ζάχαρη με 4 1/2 ποτήρια νερό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)