- Υλικά
½ φλιτζάνα καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνα ζάχαρη
½ φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού και ξέσμα απο ένα πορτοκάλι
½ φλιτζάνα γάλα
2 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας άσπρο αλεύρι
1 κούπα μαύρες σταφίδες ή ξανθές
Καλαμποκάλευρο όσο χρειαστεί (περίπου μισό κιλό) και λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξέσμα, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το άσπρο αλεύρι και το μπέικιν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο-λίγο καλαμποκάλευρο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός( όπως το κέικ).
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Το πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι. (Σοφία)
- Έψαχνα πολύ καιρό για την συγκεκριμένη γεύση, την βρήκα χθες, την έφτιαξα σήμερα.
Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ (ΜΠΟΜΠΟΤΟΠΙΤΑ) με σταφίδες
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
ΜΗΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
(αν είναι αραιή ξαναβράζουμε προσθέτοντας ζάχαρη μόνο αν χρειάζεται., αν είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση)
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Θα σας παρακαλούσα εφ' όσον το επιθυμήτε και σας είναι εφικτό, κοινοποιήστε την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας στους φίλους σας και ζητήστε τους να πράξουν το ίδιο.
<Δεν είμαι φταίχτης για την οικονομική, ψυχολογική και σωματική εξαθλίωση που έχουμε υποστεί και πρόκειται να υποστούμε. Δεν θέλω να επιτρέψω την συμμετοχή μου στο "διαίρει και βασίλευε", γιατί θα σκορπίσει τις στάχτες τις επιβίωσής μου. Θέλω να ξεπεράσω τους φόβους, την ηττοπάθεια, την απάθεια, την ελαστικότητα και τις υποσυνείδητες ενοχές, που μου έχουν προκαλέσει και να δείξω ότι δεν φοβάμαι τα χειρότερα , αν πεισθώ ότι πρόκειται για το καλύτερο>.
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟ με πορτοκάλι
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ με τυρί

μπρουσκέτες μεσογειακές - με τόνο
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ με τόνο
μείγμα: ανακατεύω 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, σουρωμένο, τριμμένο με το πιρούνι με 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι με 1 ή 2 κουταλιές μαγιονέζα.
προτεινόμενο ψωμί: μπακέτα κομμένη κατά μήκος και στην μέση.
μπρουσκέτες μεσογειακές - με τυρί
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ μεσογειακές
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί που μας έχει μείνει, το ραντίζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ρίγανη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180-200β να ροδίσει. Απλώνουμε στην επιφάνεια 1-2 κουταλιές από το μείγμα, που ήδη έχουμε ετοιμάσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο 5λ να μαραθούν τα υλικά.
μείγμα: ψιλοκόβω ντομάτα χωρίς τα σπόρια, ελιές, κρεμμύδι, φέτα - πασπαλίζω με αλάτι, ρίγανη - ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και αναμειγνύω.
μπρουσκέτες με τόνο - με τυρί
μπρουσκέτες με τόνο - με τυρί
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012
ΝΤΑΚΟΣ
Είναι τα χονδρά κρητικά παξιμάδια.
- Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό για να μαλακώσουν. Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε λίγη ντομάτα ( χωρίς φλούδια, σπόρια) και κρεμμύδι, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί, ρίγανη, 1 κουταλιά λάδι, ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε πάνω στο ντάκος μαζί με το ζουμί τους. Το αφήνουμε να μαλακώσει. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ψημένες φέτες ψωμιού (μπρουσκέτες).
- Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και λάδι για να μαλακώσουν. Τοποθετούμε από πάνω μαρούλι, τόνο, αυγό σφικτό σε φέτες, μαγιονέζα, καθαρισμένες ελιές ή κάπαρη.
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ (σούπα)
Ψιλοκόβω 2-3 φέτες μπέικον ή 1 χωριάτικο λουκάνικο και μαζί με ένα μικρό κρεμμυδάκι τα σοτάρω σε λίγο λάδι. Προσθέτω 1 καρότο, 1 πράσο, 1 πατάτα, 1 σκελίδα σκόρδο, διάφορα λαχανικά εποχής όλα ψιλοκομμένα, αλάτι, χυμό ντομάτας ή πελτέ, τα σκεπάζω με νερό και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10λ. Προσθέτω μια χούφτα μακαρονάκι κοφτό, ελέγχω το αλάτι, το νερό και συνεχίζω το βράσιμο να μαλακώσει το ζυμαρικό. Η σούπα μένει με λίγο ζουμί. Πασπαλίζω με πιπέρι και τριμμένο άσπρο τυρί της αρεσκείας μου.
ΚΟΝΣΟΜΕ ΚΟΤΑΣ ή ΚΡΕΑΤΟΣ
<μισή κότα τεμαχισμένη> ή <μισό κιλό βοδινό ή μοσχάρι στήθος ή ουρά τεμαχισμένα>
Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετώ το κρέας ή την κότα, τα σκεπάζω με νερό, τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ξαφρίζοντας τά (αφαιρώ τον αφρό με τρυπητή κουτάλα).
Προσθέτω 2-3 μεγάλα κλωνάρια σέλινο, 2-3 καρότα, 1 πράσο, 2 φύλλα μαϊντανό, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, 1 πατάτα, λίγο αλάτι, νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχω για αλάτι προς το τέλος και ρυθμίζω την ποσότητα του ζωμού που θέλω. Σουρώνω τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω όποιο λαχανικό μου αρέσει.
Αν έχω μαγειρέψει κοτόπουλο το ψιλοκόβω και το ρίχνω στο κονσομέ προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού.
Αν έχω μαγειρέψει κρέας το τοποθετώ σε πιατέλα μαζί με την πατάτα, το πασπαλίζω με πιπέρι,
το περιχύνω με λαδολέμονο και το διατηρώ ζεστό σκεπασμένο με βαθύ πιάτο ή καπάκι κατσαρόλας.
Ο ζωμός συνοδεύεται με ψημένες φέτες ψωμιού.
(απαραίτητα λαχανικά: σέλινο, κρεμμύδι, καρότο)
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΤΟΣ ΠΛΑΚΙ (γρήγορος)
Πλένω, αλατίζω και αφήνω να ξεπαγώσει έναν κατεψυγμένο μπακαλιάρο. Τον κόβω σε δυο κομμάτια αν χρειάζεται. Σε ρηχή κατσαρόλα ψιλοκόβω 3-4 σκελίδες σκόρδο και ένα καρότο. Βάζω τον μπακαλιάρο, πιπέρι, 3-4 κουταλιές λάδι, σκεπάζω με νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά περίπου. Στο ενδιάμεσο ελέγχω για αλάτι και στο τέλος περιχύνω με χυμό λεμονιού.
ψάρια
ψάρια
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ή ΚΕΦΑΛΟΣ ΠΛΑΚΙ
Βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, 1 καρότο κομμένο ροδέλες, 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, 1 ολόκληρο κρεμμύδι και 1 κλωνάρι σέλινο. Φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει πάντα τα υλικά μας. Προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε δυο κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και σιγοβράζουμε για 10-15λ, να βράσει το ψάρι και να χυλώσει το φαγητό. Αφήνουμε όσο ζωμό θέλουμε και περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού.
ψάρια
ψάρια
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ
Αν επιλέξουμε κατεψυγμένες και καθαρισμένες (μεγάλες), απλώς τις πλένουμε, τις αφήνουμε 10 λεπτά να στεγνώσουν τις τυλίγουμε με μισή φέτα μπέικον και τις τηγανίζουμε σε ελάχιστο λάδι και από τις δυο πλευρές.
Αν είναι φρέσκες τις πλένουμε, τις βράζουμε για 2 λεπτά σε νερό που ίσα τις σκεπάζει, τις καθαρίζουμε, τις τυλίγουμε με...κλπ.
Στην περίπτωση αυτή σουρώνουμε το ζωμό, συμπληρώνουμε με νερό δυο φλυτζάνια, 1 κουταλάκι λάδι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι ρύζι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λ. μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
ψάρια
ψάρια
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
ΡΥΖΙ: Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα και το βράζουμε για 20λ. Το σουρώνουμε, το ξαναβάζουμε στην ζεστή κατσαρόλα και το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ: Ξεπλένουμε σε σουρωτήρι 250γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4λ σε ελαφρά αλατισμένο νερό, που βράζει. Το σουρώνουμε καλά και το απλώνουμε πάνω από το ρύζι.
4 μερίδες
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ με καλαμπόκι και ρύζι
Κόβουμε ένα στήθος κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε μισή πιπεριά κομμένη λεπτές φέτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι κρασί ή νερό. Συμπληρώνουμε με μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15λ μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα, από πάνω μια πρέζα ρίγανη και αφήνουμε 5λ σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σερβίρουμε το ζεστό ρύζι με καλαμπόκι.
κοτόπουλο
κοτόπουλο
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
ΨΕΥΤΟΣΟΥΠΑ
Με τον όρο ψευτόσουπα εννοώ κάθε σούπα που δεν περιέχει μοσχάρι, πουλερικό ή ψάρι.
Με σποράκι
Βράζω σε νερό για 15λ 1 κλωνάρι σέλινο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, 1 καρότο ψιλές ροδέλες, 1 μικρή ψιλοκομμένη πατάτα και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ. Προσθέτω 1 φλιτζανάκι λάδι, 3 φλιτζανάκια σποράκι, αλάτι, πιπέρι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 10λ. Αν την θέλω πιο κόκκινη συμπληρώνω με ντομάτα. Ελέγχω το νερό, γιατί συνήθως αυτή η σούπα τρώγεται ζουμερή.
Με ρύζι
Βράζω σε νερό για 15λ 1 κλωνάρι σέλινο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, 2 σκελίδες σκόρδο και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ. Αν έχω ψιλοκόβω και μια ντομάτα. Βγάζω το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτω 1 φλιτζανάκι λάδι, 2-3 φλιτζανάκια ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται και ντομάτα πελτέ αν μου αρέσει πολύ κόκκινη.
Με ψιλοκομμένα μακαρόνια νούμερο 7
Βράζω σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά σέλινο, κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, 1 σκελίδα σκόρδο, ντομάτα φρέσκια και πελτέ, 1 κουταλιά φακές, αλάτι. Σουρώνω και στον ζωμό προσθέτω ψιλοκομμένα μακαρόνια νούμερο 7, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα αν χρειάζεται και παρακολουθώ το νερό για να συμπληρώσω όποτε χρειάζεται.
Με μικρό κοφτό μακαρονάκι
Βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, ένα χονδρό κοτσάνι σέλινο κομμένο ροδέλες, 1 μικρή πατάτα και 1 καρότο κομμένα κύβους, 1 ολόκληρο κρεμμύδι και μια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα. Προσθέτω 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού μακαροντζίνι, λάδι και συμπληρώνω με όσο νερό χρειάζεται καθώς βράζει.
Στις σούπες αν έχω και θέλω προσθέτω κύβους λαχανικών, πουλερικών ή κρέατος, και αφαιρώ το αλάτι.
επιπλέον: σούπες, σούπες αυγολέμονο
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012
ΠΙΤΣΑ

Αλείφω τη βάση με κέτσαπ ή ντομάτα πελτέ ή απλή σάλτσα.
Ανακατεύω τα διάφορα μαλακά τυριά με τα ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα στρώνω.
Από πάνω σκορπίζω ροδέλες πιπεριάς , ντομάτας, ρίγανη, μανιτάρια και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μου.
Ψήνω στους 180β για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ-ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ-ΠΥΡΟΣΚΙ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Αν κάποιος από σας θελήσει να δοκιμάσει μια πετυχημένη ζύμη πίτσας, σας παραθέτω την συνταγή της φίλης μου Έλλης. Μπορούμε να φτιάξουμε δυο ή ένα μεγάλο ταψί και είναι μια οικονομική λύση για πάρτυ μια και μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα των υλικών μειώνοντας το κόστος.
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή γάλα διαλύω 1 φακελάκι μαγιά. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι, ½ ποτήρι λάδι, 3 ποτήρια αλεύρι και όσο πάρει, ώστε η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Το αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 30λεπτά να φουσκώσει. Το στρώνω με τα δάκτυλα στο λαδωμένο ταψί. Απλώνω σάλτσα, αλλαντικά, χορταρικά, τυρί, μπέικον. Αν θέλω λεπτό ζυμάρι ψήνω αμέσως στους 200β, αν θέλω χονδρό το αφήνω να ξαναφουσκώσει.
Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε ψωμάκια παραγεμισμένα με ψιλοκομμένες ελιές, ντομάτα και φέτα ή τυλίγουμε λουκάνικα(πυροσκί) ή πενιρλί.
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την μια επιφάνειά του με ντομάτα, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και τυλίγουμε ρολό. Καθώς τυλίγουμε την καθαρή πλευρά, αλείφουμε με ελάχιστο λάδι. Σχηματίζουμε έναν μακρύ κορμό, τον οποίον κόβουμε σε ροδέλες. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τις ροδέλες και ψήνουμε στους 180β να ροδίσουν.
ντομάτα: κέτσαπ ή ελαφρώς αραιωμένη ντομάτα πελτέ ή συμπυκνωμένος πολτός, ό,τι έχουμε.
Αν μας αρέσει και έχουμε πασπαλίζουμε την κάθε ροδέλα με σουσάμι.
Αν μας αρέσει και έχουμε πασπαλίζουμε την κάθε ροδέλα με σουσάμι.
Σουβλάκια, λουκάνικα, ζυμάρια ψητά
Σε αυτήν την περίπτωση ψήνουμε από νωρίς και διατηρούμε ζεστά, όλα τα ψητά μαζί με τα ζυμάρια στο ίδιο ταψί σκεπασμένα, στον φούρνο στους 50-60 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε ψηστιέρα, ψήνουμε στο γκριλ της κουζίνας τοποθετώντας τα σε σχάρα με ταψί από κάτω.
Σουβλάκια: Πλένουμε, σουρώνουμε, αλατίζουμε, ψήνουμε από όλες τις πλευρές και τα ραντίζουμε με λαδολέμονο.
Λαδολέμονο: σε πιάτο αναδεύω στα γρήγορα με πιρούνι χυμό λεμονιού, λάδι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι. Αν συμβεί τα ψητά να είναι λίγο ανάλατα απλώς προσθέτω μια πρέζα αλάτι στο λαδολέμονο.
Τα χωριάτικα λουκάνικα τα χαράσσω κατά μήκος. Τα απλά βραστά λουκάνικα απλώς τα περνώ μέσα από ένα καλαμάκι, τα ψήνω από 2-3 πλευρές και τα ραντίζω με λαδολέμονο (χωρίς ρίγανη και πιπέρι). Για πιο γρήγορα ψήνονται και σε ταψί.
επιπλέον λουκάνικα σουβλάκια
επιπλέον λουκάνικα σουβλάκια
Τα ζυμάρια αν τα ψήσω στον φούρνο ή τα τηγανίσω τα αλείφω με λίγο λάδι ενώ στην τοστιέρα τα ψήνω για 2-3 λεπτά όπως είναι. Τα σερβίρω κομμένα σε 2 ή 4 κομμάτια.
Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012
ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
Μουσκεύουμε τα φασόλια (250γρ) από το προηγούμενο βράδυ με μισό κουταλάκι σόδα και την επόμενη μέρα αφού τα ξεπλύνουμε τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε, πλένουμε την κατσαρόλα, ζεσταίνουμε νερό με 1 κουταλάκι αλάτι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε.
Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο 100γρ μπέικον κομμένο μικρά κομμάτια, 1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ. Σβήνουμε με 1 κούπα νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, μπαχάρι, μια πρέζα μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι ή μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ντομάτα πελτέ αν τα θέλουμε πιο κόκκινα, ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά 15-20λ, όσο χρειάζεται για να χυλώσει.
Tweet
Tweet
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)