Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σουβλάκια, λουκάνικα, ζυμάρια ψητά


Σε αυτήν την περίπτωση ψήνουμε από νωρίς και διατηρούμε ζεστά, όλα τα ψητά μαζί με τα ζυμάρια στο ίδιο ταψί σκεπασμένα, στον φούρνο στους 50-60 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε  ψηστιέρα, ψήνουμε στο γκριλ της κουζίνας τοποθετώντας τα σε σχάρα με ταψί από κάτω.
Σουβλάκια: Πλένουμε, σουρώνουμε, αλατίζουμε, ψήνουμε από όλες τις πλευρές και τα ραντίζουμε με λαδολέμονο.
Λαδολέμονο: σε πιάτο αναδεύω στα γρήγορα με πιρούνι χυμό λεμονιού, λάδι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι. Αν συμβεί τα ψητά να είναι λίγο ανάλατα απλώς προσθέτω μια πρέζα αλάτι στο λαδολέμονο.
Τα χωριάτικα λουκάνικα τα χαράσσω κατά μήκος. Τα απλά βραστά λουκάνικα απλώς τα περνώ μέσα από ένα καλαμάκι, τα ψήνω από 2-3 πλευρές και τα ραντίζω με λαδολέμονο (χωρίς ρίγανη και πιπέρι). Για πιο γρήγορα ψήνονται και σε ταψί.
επιπλέον λουκάνικα σουβλάκια

Τα ζυμάρια αν τα ψήσω στον φούρνο ή τα τηγανίσω τα αλείφω με λίγο λάδι ενώ στην τοστιέρα τα ψήνω για 2-3 λεπτά όπως είναι. Τα σερβίρω κομμένα σε 2 ή 4 κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου