Βάση: Έτοιμα ζυμάρια, ή φύλλο σφολιάτας ελαφρώς λαδωμένο, διπλωμένο στη μέση, με κέτσαπ ανάμεσα και τρυπημένο με το πιρούνι, ή 5 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση και λαδωμένα ανάμεσα.
Αλείφω τη βάση με κέτσαπ ή ντομάτα πελτέ ή απλή σάλτσα.
Ανακατεύω τα διάφορα μαλακά τυριά με τα ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα στρώνω.
Από πάνω σκορπίζω ροδέλες πιπεριάς , ντομάτας, ρίγανη, μανιτάρια και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις μου.
Ψήνω στους 180β για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει στην επιφάνεια.
ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ-ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ-ΠΥΡΟΣΚΙ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Αν κάποιος από σας θελήσει να δοκιμάσει μια πετυχημένη ζύμη πίτσας, σας παραθέτω την συνταγή της φίλης μου Έλλης. Μπορούμε να φτιάξουμε δυο ή ένα μεγάλο ταψί και είναι μια οικονομική λύση για πάρτυ μια και μπορούμε να ελέγξουμε την ποσότητα των υλικών μειώνοντας το κόστος.
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή γάλα διαλύω 1 φακελάκι μαγιά. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι, ½ ποτήρι λάδι, 3 ποτήρια αλεύρι και όσο πάρει, ώστε η ζύμη να μην κολλά στα χέρια. Το αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 30λεπτά να φουσκώσει. Το στρώνω με τα δάκτυλα στο λαδωμένο ταψί. Απλώνω σάλτσα, αλλαντικά, χορταρικά, τυρί, μπέικον. Αν θέλω λεπτό ζυμάρι ψήνω αμέσως στους 200β, αν θέλω χονδρό το αφήνω να ξαναφουσκώσει.
Με την ίδια ζύμη φτιάχνουμε ψωμάκια παραγεμισμένα με ψιλοκομμένες ελιές, ντομάτα και φέτα ή τυλίγουμε λουκάνικα(πυροσκί) ή πενιρλί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου