Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Μπάμιες:
αν είναι φρέσκες κόβω με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω το κοτσάνι χωρίς να φανούν οι σπόροι.
είτε φρέσκες είναι, είτε κατεψυγμένες τις βάζω σε σουρωτήρι , τις ραντίζω με ξύδι, τις αλατίζω, τις αφήνω 1-2 ώρες να σουρώσουν και τις πλένω πολύ καλά. Τις σουρώνω. Τις τηγανίζω ελαφρώς. Τις μεταφέρω σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω ελάχιστο λάδι, 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο νερό, 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ, 3-4 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
επιπλέον λαχανικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου