Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Από ένα πακέτο φύλλα κρούστας αφαιρώ δύο. Τα υπόλοιπα τα διπλώνω στη μέση, τα πιάνω με τα χέρια μου από τις άκρες τους, τα σουρώνω(σαν πιέτες) και τα τοποθετώ το ένα κοντά στο άλλο, δίχως κάποια σειρά. Με ένα πινέλο τα λαδώνω από πάνω με 1 φλιτζάνι λάδι ή λιωμένο βούτυρο.Ψήνω για 10λ περίπου στους 180β στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζω το ταψί από τον φούρνο, το περιχύνω με το κάτωθι μείγμα και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να πήξει το γλυκό.
Ετοιμάζω το μείγμα όσο ψήνονται τα φύλλα. Βάζω σε μια λεκάνη και ανακατεύω: 4 αυγά-2 βανίλιες-1 φλιτζάνι λάδι-1 ποτήρι ζάχαρη-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ-1 γιαούρτι-μια χούφτα σταφίδα άσπρη και μια μαύρη-2 ψιλοκομμένα φύλλα-ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού κρυώσει το γλυκό το περιχύνω με καυτό σιρόπι, που έχω φτιάξει με 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

  ελαιόλαδο, αρνί,  καρότο, αρακάς, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, φύλλα κρούστας Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου