Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

με ΧΟΙΡΙΝΟ

τηγανιά απλή: 
Οποιοδήποτε κομμάτι χοιρινού κομμένο μικρά ισομεγέθη κομμάτια βράζεται με  νερό, που τα σκεπάζει, σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα για 20 λεπτά ( αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό). Εξατμίζουμε το νερό. Προσθέτουμε λάδι ( 1-2 φλιτζανάκια ), αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδοψηθούν. Σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε ρίγανη.
τηγανιά με πράσο:
Ροδοψήνουμε καλά  σε λίγο λάδι το χοιρινό ή κομμένες παντσέτες, προσθέτουμε 1 πράσο κομμένο ροδέλες ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με 1 φλιτζανάκι άσπρο κρασί, συμπληρώνουμε νερόαλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 20 λεπτά, εξατμίζουμε το νερό, κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε κομμάτια καπνιστού τυριού, χυμό λεμονιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο, κλείνουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά, σερβίρουμε.
Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος της τηγανιάς:
Κόβουμε ένα καρβέλι σε ύψος που να χωράει την τηγανιά και λίγο παραπάνω. Αφαιρούμε την ψίχα του και αδειάζουμε στο εσωτερικό του όλο το περιεχόμενο της τηγανιάς. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καρβέλι.
μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες 
εύκολα γίνονται στο φούρνο, αν τις πλύνετε, αλατοπιπερώσετε, τις βάλετε σε ένα ταψί με μισό ποτήρι νερό και 1-2 φλιτζανάκια λάδι για μια ώρα. 10 λεπτά πριν το τέλος τις περιχύνετε με λεμόνι. Αν σας αρέσει προσθέτετε από την αρχή αλατοπιπερωμένες πατάτες και ρίγανη.
Αγοράστε λεπτοκομμένες παντσέτες, αλατίστε τες και βάλτε τες σε ένα ταψί να ψηθούν στο γκριλ. Περιχύστε τες με λαδολέμονο (σε βαθύ πιάτο ανακατεύω γρήγορα με πιρούνι 1 φλιτζανάκι λάδι με τον χυμό ενός λεμονιού, λίγη ρίγανη και πιπέρι). Συνοδεύονται με  ζυμάρια πού έχουμε ψήσει για λίγο στο γκριλ.
παντσέτες με χυλοπίτες:
τις τηγανίζουμε σε λάδι, σβήνουμε με χυμό ντομάτας, μαγειρεύουμε μισή ώρα, προσθέτοντας νερό, αλάτι, μπαχάρι. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα 1 φλιτζάνι χωριάτικες χυλοπίτες, πιπέρι, υπολογίζουμε το νερό να είναι 3 φλ. και μαγειρεύουμε  σε μέτρια φωτιά για 10 - 15 λεπτά. ( ομοίως με χοιρινή μπριζόλα και κοτόπουλο).

αγριογούρουνο κρασάτο
χοιρινό φούρνου(γρήγορο) - σουβλάκια, λουκάνικα, ζυμάρια ψητά 
χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
χοιρινές μπριζόλες με κυδώνια και πατάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου