Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΥΓΑ

ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ - ΑΥΓΑ ΜΠΛΟΥΜ - ΟΜΕΛΕΤΑ - ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ


αυγά βραστά

ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Ψιλοκόβουμε 3-4 ώριμες ντομάτες ( αφαιρούμε τα πολλά σπόρια). Τις σοτάρουμε με 2 φλιτζανάκια λάδι για 2-3 λεπτά σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια κούπα νερό, αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό). Στύβουμε το νερό, σπάμε 2-3 αυγά στη σάλτσα, τα ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε πιπέρι. 
  • Ξέρετε πως σε μερικούς αρέσουν τα αυγά ''μπλουμ''; απλώς ενώ βράζουν σ΄ένα μικρό κατσαρολάκι ένα φλιτζάνι νερό με 1-2 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι σπάνε το αυγό στο νερό και χωρίς να το διαλύσουν περιμένουν να πήξει ανακατεύοντας με το κουτάλι ελαφρά.  
ΟΜΕΛΕΤΑ
Ανακατεύουμε σ' ένα βαθύ πιάτο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού 2 αυγάαλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία, χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα μας, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το γυρνάμε και από τις δυο πλευρές να ψηθεί. Στο αρχικό μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέταρίγανη ή ψιλοκομμένα αλλαντικά (αφαιρούμε το αλάτι). Εναλλακτικά τηγανίζουμε λουκάνικα ή μπέικον ή  κορν μπιφ ή μανιτάρια ή σοτάρουμε ροδέλες κρεμμύδια, πιπεριάς και ντομάτας και περιχύνουμε το αρχικό μας μείγμα αφήνοντάς το να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και από τις δυο πλευρές φέτες ψωμί.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
Τηγανίζουμε μια μερίδα πατάτες. Τις βγάζουμε από το λάδι και τις βάζουμε σε καυτό τηγάνι άδειο ή με τηγανισμένο μπέικον. Από πάνω ρίχνουμε 3 αυγά  ελαφρώς ανακατεμένα, αλάτι, πιπέρι. Μόλις πήξη το αβγό από την μια μεριά γυρνάμε από την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου