Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΜΩΣΑΪΚΟ


ΜΩΣΑΪΚΟ
Απλό, υγειινό γλυκό, που μας παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια. Ας το φτιάξουμε!
Σ΄ένα βαθύ σκεύος (λεκάνη - κατσαρόλα) ανακατεύουμε ( με μίξερ ή σύρμα ή με το χέρι μας) 1 βιτάμ σοφτ (250γρ) με 1 κούπα  ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, 3-4 κουταλιές σούπας κακάο, 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα,  1 -2 κουτ. σούπας κονιάκ,  για 5 λεπτά. Αναμειγνύουμε 1 ασπράδι αβγού χτυπημένο μαρέγκα. Θρυμματίζουμε 1 1/2 κουτιά  τετράγωνα μπισκότα, τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και τα ανακατεύουμε με μια ρηχή κουτάλα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλα, ώστε να προεξέχει. Τοποθετούμε το γλυκό μας  πιέζοντάς το για να πάρει σχήμα και να ομαλοποιηθεί. Τυλίγουμε. Διατηρείται στην κατάψυξη.
  • θρυμματισμένα μπισκότα: αν δεν θέλουμε να ψιλοκόψουμε τα μπισκότα με το χέρι, τυλίγουμε τα κουτιά με διπλή νάϋλον σακούλα και τα χτυπάμε με ένα σφυρί.
  • ασπράδι μαρέγκα: το ασπράδι σε πιάτο με πιρούνι ή σύρμα αναδεύεται ρυθμικά μέχρι να γίνει πηχτός αφρός.
  • Δοκιμάζουμε αν θέλουμε το μείγμα μας, για να προσθέσουμε ζάχαρη ή κονιάκ.
Αν αφαιρέσουμε το αβγό, θα προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα. Ταιριάζει και η σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες αν σας αρέσει. Καλή επιτυχία.  Καλή όρεξη. 


ΜΩΣΑΪΚΟ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
Φτιάχνω μια δόση μωσαϊκό χωρίς κακάο και μπισκότα. Το χωρίζω στη μέση. Στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και 2/3 πακέτου μπισκότα και στο άλλο μέρος τριμμένη καρύδα και 2/3 πακέτου μπισκότα. Το απλώνω ανάμεικτα στη λαδόκολλα μέσα στην φόρμα, όπως παραπάνω και τυλίγω ρολό.
  • Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα ρίχνουμε μέσα σε τρούφα και με την βοήθεια της παλάμης μας τα τυλίγουμε με αυτήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου