Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ


ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ      (από τη Μαίρη)
Υλικά:
1 κούπα καρύδια και αμύγδαλα χονδροκομμένα
6-8 κουταλιές σούπας κακάο
250γρ. ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τριμμένα τετράγωνα μπισκότα
200γρ. γάλα εβαπορέ
100γρ. νερό
250γρ. περίπου κουάκερ ( νιφάδες βρώμης)
2 κουταλιές κονιάκ
Ανακατεύω όλα τα υλικά και σχηματίζω έναν ή δυο κορμούς. Τους βάζω στη κατάψυξη για μια ώρα και τους περιχύνω με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ( 2 σοκολάτες κουβερτούρα με 2 κουταλιές γάλα και 1 κουταλιά βούτυρο ή ηλιέλαιο λιώνουν σε μπεν μαρί δηλαδή τοποθετώ το μικρό κατσαρολάκι με τα υλικά μου σε μεγαλύτερο, με νερό που βράζει).
  • Είναι η ίδια συνταγή για καριόκες μόνο που κόβουμε τους κορμούς σε φέτες, τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα, τις ακουμπάμε σε λαδόκολα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Βράζουμε όσες   πατάτες     και   κολοκυθάκια   θέλουμε . Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου