Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020
ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 2021
Θέλω να σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.
και να σας προτείνω συνταγές εύκολες με σίγουρη επιτυχία, αγαπημένες για μια εξαιρετική βραδιά:
Ντομάτες μανιτάρια από την Μπέτυ και
Κορμός καριόκας από την Μαίρη
και οι πιο απλές:
... απλά ακολουθήστε τις συνταγές
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020
Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
Καθαρίζουμε την γαλοπούλα από υπολείμματα φτερών και αφαιρούμε τα πόδια με τα δάκτυλα, τις φτερούγες και τον λαιμό ( τα χρειαζόμαστε για την σούπα). Πλένουμε καλά την κοιλιά, κόβουμε την άκρη του πρωκτού. Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά σε 4-5 σημεία το στήθος και σε 2-3 σε κάθε μπούτι. Με το δάκτυλο σε κάθε χαραξιά σπρώχνουμε αλάτι χονδρό, πιπέρι και 1 σκελίδα σκόρδο. Τρίβουμε την γαλοπούλα με αλάτοπίπερο εξωτερικά και εσωτερικά. Στην κοιλιά προσθέτουμε περισσότερο πιπέρι,2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα λεμόνι σε φέτες και αν θέλουμε την συκωταριά κομμένη σε κομμάτια και αλατοπιπερωμένη. Την αλείφουμε μέσα στο ταψί με λάδι και συμπληρώνουμε δυο φλιτζάνια νερό και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι. Το ταψί θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, με ένα άλλο παρόμοιο ταψί ή αν έχουμε, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
Ψήσιμο: Χρειάζεται υπομονή αλλά στο τέλος η γαλοπούλα ανοίγει σαν μπουμπούκι. Για 3 ώρες ψήνεται στους 150β χωρίς να ανοιχτεί η γάστρα. Μετά κάθε μια ώρα και για 3 ώρες ελέγχεται, περιχύνεται από τον σούγο της και αλλάζει η θέση της στο ταψί. Στο τέλος με ανοικτό το ταψί ροδοψήνεται με προσοχή και από τις δυο πλευρές της στο γκριλ.
Συνήθως μαγειρεύουμε την γαλοπούλα από το προηγούμενο βράδυ και τις πατάτες την παραμονή.
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020
ΠΑΣΤΕΛΙ
Μετά από πολλά χρόνια έφτιαξα το αγαπημένο μας παστέλι, είναι γρήγορο, εύκολο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
1/2 κιλό μέλι
1/2 κιλό καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
μια πρέζα κανέλα
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά το μέλι ,τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτω το σουσάμι με τη κανέλα και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βράζω για 2 λεπτά.
Απλώνω σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζω στην παλάμη μου μισό κουταλάκι ηλιέλαιo, αλείφω τη λαδόκολλα, στρώνω το μείγμα, το κόβω και το αφήνω να κρυώσει.
Για να στρώσω το μείγμα ευκολότερα όταν το βάλω στην λαδόκολλα το σκεπάζω με μια δεύτερη ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Για να στρώσω το μείγμα ευκολότερα όταν το βάλω στην λαδόκολλα το σκεπάζω με μια δεύτερη ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Το σουσάμι το καβουρδίζω σε τηγάνι λίγο λίγο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς με ξύλινη κουτάλα.
Καλοφάγωτο.
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
7
Πλένουμε πιπεριές Φλωρίνης, τις ανοίγουμε στην περιοχή του κοτσανιού, βγάζουμε τα σπόρια και απλά τις γεμίζουμε με χοντροτριμμέμη φέτα, που έχουμε πασπαλίσει με πάπρικα . Τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολα. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί. Μ.
Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ Club sandwich

ψωμί για τοστ
μαγιονέζα
μαρούλι-φέτες ντομάτας
τυρί
ζαμπόν
μπέικον
Ψήνω στην τοστιέρα:
τρεις φέτες ψωμί για τοστ (αν θέλω τις αλείφω με φυτικό βούτυρο)
2 φέτες μπέικον
Αλείφω την μια πλευρά της κάθε φέτας με μαγιονέζα. Ανάμεσα από τις φέτες βάζω μαρούλι, τυρί, ζαμπόν και μπέικον. Κάποιοι προτιμούν και στρογγυλές λεπτές φέτες ντομάτας. Κόβω σε δυο τρίγωνα και τα συγκρατώ με οδοντογλυφίδα.
Αν δεν έχω τοστιέρα
χρησιμοποιώ τον φούρνο την επάνω σχάρα στους 200-220 βαθμούς
ή αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Ανακατεύουμε 1 γιαούρτι (προτιμώ στραγγιστό) με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη, 2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε σε μπωλ στολισμένο με λίγο ξύσμα.
Μ....δώδεκα κινήσεις...
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

...και ξαφνικά χθες τα παιδιά μου ζήτησαν τυροκαυτερή. Δεν έχω φτιάξει ποτέ, μα με τη βοήθειά τους τα κατάφερα. Την μοιράζομαι μαζί σας γιατί απλά έγινε πολύ ωραία.
Στο multi έτριψα μισή πράσινη καυτερή πιπεριά με μια κουταλιά της σούπας ξύδι και 2-3 κουταλιές λάδι. Αν χρειάζεται παραπάνω υγρό προσθέστε 1 κουταλιά γάλα.
.Σε ένα βαθύ πιάτο έτριψα με το πιρούνι φέτα, τόση ώστε να καλύψει το πάτο του πιάτου, από πάνω έριξα λίγο μαύρο πιπέρι και τη λιωμένη πιπεριά. Τα ανακάτεψα με το πιρούνι. Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγη φέτα
. Αν θέλετε την τυροκαυτερή κόκκινη βάλτε πάπρικα ή κόκκινη πιπεριά.. Αν δεν έχετε γάλα προσθέστε νερό.
. Αν η πιπεριά δεν είναι καυτερή αυξήστε το πιπέρι.
. Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτη ή μαγιονέζα αντί το γάλα.
. Αλάτι προαιρετικό.
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020
ΜΗΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ή ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΑ
Υλικά:
- το κάθε μήλο καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κάθε ολόκληρο μήλο
- 1 ξύλο κανέλας (αν δεν έχουμε βάζουμε σκόνη)
- 1 γαρύφαλλο για κάθε μήλο

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, ίσα που τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε (ξεσκέπαστα) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ( 5-10 λεπτά). Η κομπόστα είναι έτοιμη.
Αν συνεχίσουμε τον βρασμό μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι, προκύπτουν καραμελωμένα μήλα, που σερβίρονται ή ζεστά σαν γλυκό του κουταλιού ή κρύα πάνω σε γιαούρτι.
Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις τύχει να έχουμε βάλει από λάθος περισσότερο νερό απλά αποσύρουμε τα μήλα σε ένα βαθύ πιάτο, εξατμίζουμε το περισσευούμενο νερό και τα προσθέτουμε στο σιρόπι της αρεσκείας μας.
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
ΕΛΙΕΣ
Τον Νοέμβρη όσοι από εμάς έχουμε την δυνατότητα να μαζέψουμε λίγες ελιές μπορούμε να τις φτιάξουμε με ξύδι ή λαδολέμονο.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις διατηρούμε σκεπασμένες με ξύδι σε κλειστό δοχείο(ξυδάτες).
Τις ξεπλένουμε καλά και τις διατηρούμε σκεπασμένες με καθαρό αλατόνερο. Για να τις φτιάξουμε λαδολέμονο ξαναξεπλένουμε 2-3 φλιτζάνια ελιές τις βάζουμε σε μπολ με 1-2 λεμόνια με τη φλούδα τους ψιλοκομμένα ,2-3 φύλλα δάφνης ή λεμονόφυλλα, ρίγανη και λάδι.
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
Full Circle
-This is the first of a character theme series that I am doing for World of Warcraft Rpiers.
-Some information about the character:
Her name is Pafi. A Zandalari troll that had a rough start on life. She always dreamed of traveling the world. Survivor of many battles. Energetic soul and a happy spirit.
e-mail: panoskef98@gmail.com
image link: https://www.pixelstalk.net/fantasy-wa...
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ του φοιτητή
φοιτητικά
ζυμαρικά
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ)
Αγριογούρουνο κρασάτο (συνταγή του κυνηγού)
Το κρέας του αγριογούρουνου, όπως όλα τα κυνήγια, πριν μαγειρευτεί, χρειάζεται απαραιτήτως Μαρινάρισμα, για να βελτιωθεί το άρωμά του και η γεύση του.
Υλικά για το Μαρινάρισμα (για 1 κιλό κρέας αγριογούρουνου)
- 2-3 κλωνιά δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κλωνάρια μαϊντανό
- 1/4 σελινόριζα σε φέτες
- 2 καρότα, κομμένα στα 4
- 1 κρεμμύδι μεσαίο, κομμένο στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεσαίο μασούρι κανέλας
- 4 γαρυφαλλάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 λίτρο μαυροδάφνη χύμα ( για να σκεπάσει το κρέας)

Σε μια κατσαρόλα, η οποία να κλείνει καλά με το καπάκι της, βάζουμε το κρέας, τα μυρωδικά, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά, ρίχνουμε το ξύδι και την μαυροδάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ημέρες!
Τα υλικά του μαριναρίσματος πετιούνται και αντικαθιστούνται, όσα χρειάζονται, με φρέσκα!
Υλικά για το μαγείρεμα
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 μασούρι κανέλας
- 3 γαρυφαλλάκια
- 2 καρότα, κομμένα στα 4
- 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- ελαιόλαδο, τόσο, ο πάτος της κατσαρόλας να καλύπτεται επαρκώς
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο (τριμμένο και σε κόκκους)
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας, το πιπερίζουμε, κατά το δοκούν, όσο το τσιγαρίζουμε, ρίχνοντας και όσους κόκκους πιπεριού επιθυμούμε.
Κατόπιν, μαζί με το κρέας, ρίχνουμε, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την δάφνη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τα καρότα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, να τσιγαριαστούν και αυτά - προσοχή, όχι πολύ δυνατή φωτιά! - για να βγάλουν τα αρωματά τους και να δέσουν οι γεύσεις...
Τέλος αλατίζουμε και σβήνουμε το φαγητό με μισό λίτρο χύμα μαυροδάφνη, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σουγάρει.
- Υστερόγραφον: Έχοντας μαγειρευτεί το φαγητό μας, αφαιρούμε και πετάμε την δάφνη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Εάν θέλουμε, για ωραιότερη εμφάνιση του φαγητού, περνάμε την σάλτσα του φαγητού σε χειρόμυλο λαχανικών, Συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες πουρέ ή τηγανιτές και κόκκινο κρασί.
Καλή όρεξη από την Ιωάννα που μαζί με τη συνταγή μου έφερε και το αγριογούρουνο.
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Ένα φαγητό που για να φτιαχτεί πρέπει να δαπανήσεις χρόνο και να το μοιραστείς με αγαπημένα πρόσωπα. Όμως αξίζει να γνωρίζουμε πως φτιάχνεται μια και σύντομα θα γίνει συλλεκτικό κομμάτι. Πρέπει να είναι πλούσιο στη γεύση και όχι στεγνό. Επίσης μπορούμε μαγειρεμένο, κομμένο σε μερίδες να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη, αφού το αφήσουμε λίγες ώρες στην συντήρηση.
- Κιμάς: Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 φλιτζανάκια λάδι και σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μισό κιλό κιμά. Προσθέτουμε 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, 1 δάφνη, 2-3 μπαχάρια, νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά να ψηθεί ο κιμάς και να απορροφηθεί το νερό. Αφαιρούμε τη δάφνη και τα μπαχάρια.
- Μακαρόνια: Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς έχουμε ετοιμάσει μισό κιλό χονδρά μισοβρασμένα μακαρόνια. Τα ξαναβάζουμε σουρωμένα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με 1 φλιτζανάκι λάδι, 1-2 αυγά και αφού κρυώσουν με τριμμένο ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας μας.
- Στρώνουμε λίγο περισσότερα από τα μισά στην επιφάνεια ενός ταψιού, από πάνω τον κιμά με τριμμένο τυρί και κλείνουμε με τα υπόλοιπα .
- Τελειώνουμε το παστίτσιο με κρέμα μπεσαμέλ και στην επιφάνεια τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε στους 180β στον αέρα για 30λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Μπεσαμέλ: Διαλύω περίπου 6-7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα λίτρο γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς, το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει (αν δεν μας πήξει προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ διαλύμένο σε λιγάκι νερό ή γάλα. . Το αποσύρω από τη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτω 100γρ μαργαρίνη ή αντίστοιχα λάδι, 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί, μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια αλάτι και μια πιπέρι και 1-2 κρόκους αυγών. ή αγοράζω έτοιμη μπεσαμέλ σε σκόνη που την διαλύω σε γάλα, αλλά λίγο μποσχοκάρυδο της χρειάζεται.
Συμβουλές:
- Από την προηγούμενη μέρα μπορώ να έχω ετοιμάσει τον κιμά, τα μακαρόνια και γύρω στα 400γρ. τυρί τριμμένο.
- Αν θέλω μπορώ να φτιάξω δυο μικρότερα ταψιά παστίτσιο και το ένα να το διατηρήσω (ΆΨΗΤΟ,χωρίς μπεσαμέλ) στην κατάψυξη, αφού κρυώσει.
- Αν σας αρέσει η φέτα δοκιμάστε την.
- Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμες μπεσαμέλ.
- Στην πιο απλή εκδοχή του μειώνουμε στο μισό την ποσότητα του κιμά και του τυριού ή απλώς τρίβουμε την περίσσεια των τυριών μας και να τα αναμειγνύουμε μόνο με τα μακαρόνια.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ,
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Ξεπαγώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε κομμάτια σε 'οποιο μέγεθος θέλουμε, τοποθετούμε ανάλογα μια δυο κουταλιές γέμισης, τα διπλώνουμε , πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει, τα τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόχαρτο, τα χαράσουμε μια ή δυο φορές στην επιφάνεια, τα ραντίζουμε με μερικές σταγόνες νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Όπως είναι ζεστά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Γέμιση: 2 μήλα τριμμένα στο χονδρό τρίφτη, 1-2 κουταλιες σταφίδες, 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη, λίγη τριμμένη γρυγανιά για να απορροφήσει τα υγρά.
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
με ΚΡΕΜΕΣ
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
Για μια μερίδα: Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζω 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, διαλύω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη, 1/3 μιας βανίλιας. Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αν βράσει και δεν έχει πήξει προσθέστε όσο χρειάζεται από 1 κουταλάκι κορν φλάουρ λιωμένο σε ελάχιστο δροσερό νερό. Αδειάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε, όπως είναι ζεστό, με κανέλα και ελάχιστη κρυσταλλική ζάχαρη
Αντικαθιστούμε την βανίλια με λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού ή, πορτοκαλιού.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε στα υλικά της κρέμας βανίλιας 1 κουταλιά κακάο και αυξάνουμε ελαφρώς την ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Ραντίζουμε ένα ταψάκι με γάλα, στρώνουμε 10-12 τετράγωνα μπισκότα και τα ξαναραντίζουμε με γάλα από πάνω. Φτιάχνουμε κρέμα βανίλια από 1 λίτρο γάλα (5 μερίδες).Απλώνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα. Τοποθετούμε μια δεύτερη στρώση μπισκότα, τα ραντίζουμε με γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα την επιφάνεια του γλυκού και ανάμεσα από τα μπισκότα και την κρέμα (αν θέλουμε).
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Θα υπολογίσεις περίπου για κάθε μερίδα 1 φλυτζάνι .του τσαγιού γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρύζι, 1 κουταλιά κορν φλάουρ, 1 κουταλάκι ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μικρή ποσότητα νερού (αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε) το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας μην κολλήσει. Εξατμίζουμε το περισσότερο νερό ανακατεύοντας συνεχώς (σαν ρύζι λαπάς). Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού ή μισή βανίλια (προαιρετικά). Μόλις ζεστάνει αρκετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο σε κρύο γάλα ή νερό κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει, γιατί τότε θα αρχίσει να πήζει. Μοιράζουμε σε πιάτα ή μπωλ ή κούπες όπως είναι ζεστό. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη (αν θέλουμε) και μπόλικη κανέλα.
προσοχή: να έχουμε πάντα περισσότερο λιωμένο κορν φλάουρ - όταν βράσει μετά από 1 λεπτό είναι έτοιμο - έχει πήξει σημαίνει, ότι από το κουτάλι που ανακατεύουμε, κυλάει σταγόνα - σταγόνα.
...σπέσιαλ αφιερωμένο...
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
ΖΕΛΕ... μανία
Είναι ένα απλό, φθηνό, δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκάκι. Κάθε συσκευασία αναγράφει τις οδηγίες παρασκευής που είναι οι εξής: διαλύουμε την σκόνη που περιέχεται στο φακελάκι σε 200-250ml βραστό νερό και προσθέτουμε άλλα τόσα ml παγωμένο νερό. Προτιμάμε 400ml υγρό όταν προσθέτουμε φρούτα και 500ml για μια πιο τρεμουλιαστή έκδοση. Εγώ προτιμώ για ευκολία να τον βάζω σε ταψί και να τον σερβίρω σε πιάτο με πλατιά σπάτουλα, κομμένον κομμάτια Από εδώ και πέρα αυτοσχεδιάζουμε όπως:
ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΖΕΛΕ
Διαλέγω τις γεύσεις που μου αρέσουν, το αντίστοιχο ταψί και μια πλαστική λεκάνη με ένα αναδευτήρα. Αν δεν έχω βαθμονομημένο δοχείο χρησιμοποιώ για μέτρο ένα μπουκαλάκι γνωστού όγκου.
Αν δεν έχω αναδευτήρα χρησιμοποιώ δυο πιρούνια αντικριστά.
Στο κρύο νερό προσθέτω παγάκια για να επιταχύνω την πήξη.
Φτιάχνω τον ζελέ στη λεκάνη, τον βάζω στο ταψί και το ταψί το αφήνω15-20 λεπτά στην κατάψυξη να πήξει.
Επαναλαμβάνω με την επόμενη γεύση κλπ
Φτιάχνω μια δόση ζελέ, προσθέτω ψιλοκομμένα σκληρά φρούτα και όταν πήξουν σκεπάζω την επιφάνεια με μια δεύτερη δόση ζελέ.
ΖΕΛΕ ΜΕ ΧΥΜΟ
Το παγωμένο νερό μπορώ να το αντικαταστήσω (ανάλογα με την γέύση που έχω διαλέξει) με:
χυμό πορτοκάλι
ζωμό φρούτων από κονσέρβα
ζωμό φρούτων από αποχυμωτή
ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες μια δόση κρέμα καραμελέ και την απλώνω σε ένα μέτριο προς μικρό ταψί. Αλείφω με μαρμελάδα τετράγωνα μπισκότα και τα βυθίζω στην κρέμα. Αφού κρυώσει η κρέμα,την σκεπάζω απαλά με μια δόση ζελέ. Αφήνω στο ψυγείο να παγώσουν.
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ της Μπέτης
Υλικά:
500 γραμμάρια ινδοκάρυδο (τριμμένη καρύδα)
2 αυγά
κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση ή σε 4 κομμάτια
Ανακατεύουμε την καρύδα, το γάλα και τα αυγά σε μια ζύμη. Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί , πλάθουμε τα γλυκάκια σαν πλακέ κεφτεδάκια, μπήγουμε στην μέση το κερασάκι και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνονται γρήγορα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα υλικά αντιστοιχούν σε 40-50 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα τους δώσουμε.
Πιο απλά δεν γίνεται. Είναι η πρώτη από τις 8 απλές και οικονομικές συνταγές συνταγές που μου έστειλε η φίλη μου. Ας τα φτιάξουμε!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)