Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

με ΚΡΕΜΕΣ


ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
Για μια μερίδα:  Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζω  1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, διαλύω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη, 1/3 μιας βανίλιας. Ανακατεύω συνεχώς  σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αν βράσει και δεν έχει πήξει προσθέστε όσο χρειάζεται από  1 κουταλάκι κορν φλάουρ λιωμένο σε ελάχιστο δροσερό νερό. Αδειάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε, όπως είναι ζεστό, με κανέλα και ελάχιστη κρυσταλλική ζάχαρη
Αντικαθιστούμε την βανίλια με λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού ή, πορτοκαλιού.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέτουμε στα υλικά της κρέμας  βανίλιας 1 κουταλιά κακάο και αυξάνουμε ελαφρώς την ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Ραντίζουμε ένα ταψάκι με γάλα, στρώνουμε 10-12 τετράγωνα μπισκότα και τα ξαναραντίζουμε με γάλα από πάνω. Φτιάχνουμε κρέμα βανίλια  από 1 λίτρο γάλα (5 μερίδες).Απλώνουμε την μισή πάνω στα μπισκότα. Τοποθετούμε μια δεύτερη στρώση μπισκότα, τα ραντίζουμε με γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη  σοκολάτα την επιφάνεια  του γλυκού και ανάμεσα από τα μπισκότα και την κρέμα (αν θέλουμε).
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Θα υπολογίσεις περίπου για κάθε μερίδα 1 φλυτζάνι .του τσαγιού γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρύζι, 1 κουταλιά κορν φλάουρ, 1 κουταλάκι ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μικρή ποσότητα νερού (αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε)  το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας μην κολλήσει. Εξατμίζουμε το περισσότερο νερό ανακατεύοντας συνεχώς (σαν ρύζι λαπάς). Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού ή μισή βανίλια (προαιρετικά). Μόλις ζεστάνει αρκετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο σε κρύο γάλα ή νερό κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει, γιατί τότε θα αρχίσει να πήζει. Μοιράζουμε σε πιάτα ή μπωλ ή κούπες όπως είναι ζεστό. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη (αν θέλουμε) και μπόλικη κανέλα. 
προσοχή: να έχουμε πάντα περισσότερο λιωμένο  κορν φλάουρ - όταν βράσει μετά από 1 λεπτό είναι έτοιμο - έχει πήξει σημαίνει, ότι από το κουτάλι που ανακατεύουμε, κυλάει σταγόνα - σταγόνα. 
...σπέσιαλ αφιερωμένο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου