Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΣΤΕΛΙ

Μετά από πολλά χρόνια έφτιαξα το αγαπημένο μας παστέλι, είναι γρήγορο, εύκολο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά που θα χρειαστώ:
1/2 κιλό μέλι
1/2 κιλό καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
μια πρέζα κανέλα
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά το μέλι ,τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτω το σουσάμι με τη κανέλα και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βράζω για 2 λεπτά.
Απλώνω σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζω στην παλάμη μου μισό κουταλάκι ηλιέλαιo, αλείφω τη λαδόκολλα, στρώνω   το μείγμα, το κόβω και το αφήνω να κρυώσει.
Για να στρώσω το μείγμα ευκολότερα όταν το βάλω στην λαδόκολλα το σκεπάζω με μια δεύτερη ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Το σουσάμι το καβουρδίζω σε τηγάνι λίγο λίγο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς με ξύλινη κουτάλα.
Καλοφάγωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου