Υλικά:
- το κάθε μήλο καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κάθε ολόκληρο μήλο
- 1 ξύλο κανέλας (αν δεν έχουμε βάζουμε σκόνη)
- 1 γαρύφαλλο για κάθε μήλο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, ίσα που τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε (ξεσκέπαστα) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ( 5-10 λεπτά). Η κομπόστα είναι έτοιμη.
Αν συνεχίσουμε τον βρασμό μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι, προκύπτουν καραμελωμένα μήλα, που σερβίρονται ή ζεστά σαν γλυκό του κουταλιού ή κρύα πάνω σε γιαούρτι.
Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις τύχει να έχουμε βάλει από λάθος περισσότερο νερό απλά αποσύρουμε τα μήλα σε ένα βαθύ πιάτο, εξατμίζουμε το περισσευούμενο νερό και τα προσθέτουμε στο σιρόπι της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου