Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

ΖΕΛΕ... μανία

Είναι ένα απλό, φθηνό, δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκάκι. Κάθε συσκευασία αναγράφει τις οδηγίες παρασκευής που είναι οι εξής: διαλύουμε την σκόνη που περιέχεται στο φακελάκι σε 200-250ml βραστό νερό και προσθέτουμε άλλα τόσα ml παγωμένο νερό. Προτιμάμε 400ml υγρό όταν προσθέτουμε φρούτα και 500ml για μια πιο τρεμουλιαστή έκδοση. Εγώ προτιμώ για ευκολία να τον βάζω σε ταψί και να τον σερβίρω σε πιάτο με πλατιά σπάτουλα, κομμένον κομμάτια Από εδώ και πέρα αυτοσχεδιάζουμε όπως:
ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΖΕΛΕΣ
Διαλέγω τις γεύσεις που μου αρέσουν, το αντίστοιχο ταψί και μια πλαστική λεκάνη με ένα αναδευτήρα. Αν δεν έχω βαθμονομημένο δοχείο χρησιμοποιώ για μέτρο ένα μπουκαλάκι γνωστού όγκου.
Αν δεν έχω αναδευτήρα χρησιμοποιώ δυο πιρούνια αντικριστά.
Στο κρύο νερό προσθέτω παγάκια για να επιταχύνω την πήξη.
Φτιάχνω τον ζελέ στη λεκάνη, τον βάζω στο ταψί και το ταψί το αφήνω15-20 λεπτά στην κατάψυξη να πήξει.
Επαναλαμβάνω με την επόμενη γεύση κλπ
ΖΕΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Φτιάχνω μια δόση ζελέ, προσθέτω ψιλοκομμένα σκληρά φρούτα  και όταν πήξουν σκεπάζω την επιφάνεια με μια δεύτερη δόση ζελέ.
ΖΕΛΕ ΜΕ ΧΥΜΟ
Το παγωμένο νερό μπορώ να το αντικαταστήσω (ανάλογα με την γέύση που έχω διαλέξει) με:
χυμό πορτοκάλι
ζωμό φρούτων από κονσέρβα
ζωμό φρούτων από αποχυμωτή 
ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες μια δόση κρέμα καραμελέ και την απλώνω σε ένα μέτριο προς μικρό ταψί. Αλείφω με μαρμελάδα τετράγωνα μπισκότα και τα βυθίζω στην κρέμα. Αφού κρυώσει η κρέμα,την σκεπάζω απαλά με μια δόση ζελέ. Αφήνω στο ψυγείο να παγώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου