Καλώς ήρθατε! Γρήγορα, φθηνά και απλά..... ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ!!
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020
ας φτιάξουμε κέικ
ας το μοσχομυρίσουμε
ας το σερβίρουμε
ας κάνουμε πιο γλυκιά την παραμονή μας στο σπίτι
ας μείνουμε σπίτι
κέικ ή σαν κέικ
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ - ΚΟΜΠΟΣΤΑ - ΜΗΛΟΠΙΤΑ - ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΗΛΟΥ -
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Υλικά για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών.
Βάζουμε στο ταψί 1 ποτήρι ζάχαρη, 150γρ. μαργαρίνη, 1 κουταλάκι κανέλα και τα λιώνουμε στον φούρνο στους 150β. Καθαρίζουμε 4 μήλα ολόκληρα(αφαιρούμε τα κουκούτσια με μυτερό μαχαίρι ή το αντίστοιχο εργαλείο) κόβουμε σε χονδρές ροδέλες, τα στρώνουμε στο ταψί βάζοντας στα κενά καρύδια και σταφίδες.Από πάνω στρώνουμε την ζύμη.
Ζύμη: Φτιάχνω μαρέγκα από 4 ασπράδια αυγών. Χτυπώ στο μίξερ 5 λεπτά τους 4 κρόκους με 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγο κονιάκ. Ρίχνω την μαρέγκα εναλλάξ με 1 ποτήρι αλεύρι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτω 1 μήλο ψιλοκομμένο, μια χούφτα καρύδια, μια χούφτα σταφίδες και μισό κουταλάκι κανέλα.
Ψήνω στους 180β για 40λ πάνω κάτω και για άλλα 10 λ στον αέρα.
Μόλις βγάλω το ταψί από τον φούρνο το σκεπάζω με μια μεγάλη πιατέλα και αναποδογυρίζω ώστε η ζύμη να ακουμπήσει στην πιατέλα με τα μήλα από πάνω.
...την έφτιαξα σήμερα 1/10/11 με απόλυτη επιτυχία... χρόνια πολλά σε όσους έχουν γενέθλια...
...την έφτιαξα σήμερα 1/10/11 με απόλυτη επιτυχία... χρόνια πολλά σε όσους έχουν γενέθλια...
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Ξεπαγώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε τετράγωνα, στο κέντρο τοποθετούμε μια κουταλιά γέμισης, τα διπλώνουμε σε τρίγωνο ή ορθογώνιο, πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει, τα τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Όπως είναι ζεστά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Γέμιση: 2 μήλα τριμμένα στο χονδρό τρίφτη, 1 κουταλιά άσπρες σταφίδες, 2 κουταλιές χονδροκομμένα καρύδια, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι κονιάκ ( αν έχουμε). Αν δεν μας φτάσει η γέμιση (τρώγεται ωμή) επαναλαμβάνουμε.
ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΗΛΟΥ
Κόβω σε 4 κομμάτια το κάθε μέτριο μήλο, το πασπαλίζω με μισό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη, κανέλα, αμύγδαλα ή καρύδια, ραντίζω κονιάκ και το τυλίγω πουγκί ή δεματάκι με ένα φύλλο κρούστας λαδωμένο και διπλωμένο στη μέση. Φτιάχνω όσα θέλω, τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180β για μισή ώρα. Τα σερβίρω πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΚΕΪΚ - ΚΕΪΚ για ΠΑΡΤΥ - ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ- ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΟΥ
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ με σταφίδες - ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ της Λουϊζας -ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ - ΠΟΥΤΙΓΚΑ -
ΚΕΪΚ
Νομίζω πως είναι ένα αγαπημένο γλυκό φτιαγμένο από τους περισσότερους, σύμφωνα με τις γευστικές τους επιλογές, ώστε να μην γίνεται βαρετό. Συνεπώς η ποικιλομορφία του έγκειται σε αυτό το γεγονός. Πριν παραθέσω την γνωστή συνταγή του (για τους νεότερους), ας θυμηθούμε κάποια μυστικά του, που ισχύουν για όλα τα αντίστοιχα γλυκά.
Όταν χτυπώ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη παγιδεύονται στο εσωτερικό της ζύμης φυσαλίδες γεμάτες αέρα που το κάνουν αφράτο. Παρατηρώ αύξηση όγκου. Με το ψήσιμο οι φυσαλίδες μεγαλώνουν τεντώνοντας τη γλουτένη του αλευριού. Γι' αυτό πρέπει να ανοίγουμε τον φούρνο μόνο λίγο πιο πριν τον προβλεπόμενο χρόνο ψησίματος. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το γλυκό μας με ένα μαχαίρι. Το βυθίζουμε σε ένα παχύ σημείο. Αν η λάμα του μαχαιριού βγει καθαρή τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Στην περίπτωση που υπάρχει σοκολάτα τρούφα θα παρατηρηθούν ίχνη της. Παρατεταμένος χρόνος ψησίματος το σκληραίνει.
Να σκεπάζεται, αφού ψυχθεί σε σχάρα.
Βασική ζύμη:
αναδεύω γρήγορα για 5 λεπτά ( με τη βοήθεια του μίξερ)
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρη
μόλις φουσκώσουν προσθέτω 5 αυγά, 1 βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λ
προσθέτω
1/2 φλιτζάνι γάλα,, 1/2 κιλό αλεύρι για κέικ και ανακατεύω απαλά.
Καλύπτω το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού με λαδόκολλα, απλώνω το μείγμα, ψήνω στους 180βαθμούς πάνω-κάτω για 40λ περίπου.
Στη βασική ζύμη μπορώ να προσθέσω:
Αν θέλω το μετατρέπω σε πλούσιο κέικ για πάρτυ:
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ με σταφίδες - ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ της Λουϊζας -ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ - ΠΟΥΤΙΓΚΑ -
ΚΕΪΚ
Νομίζω πως είναι ένα αγαπημένο γλυκό φτιαγμένο από τους περισσότερους, σύμφωνα με τις γευστικές τους επιλογές, ώστε να μην γίνεται βαρετό. Συνεπώς η ποικιλομορφία του έγκειται σε αυτό το γεγονός. Πριν παραθέσω την γνωστή συνταγή του (για τους νεότερους), ας θυμηθούμε κάποια μυστικά του, που ισχύουν για όλα τα αντίστοιχα γλυκά.
Όταν χτυπώ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη παγιδεύονται στο εσωτερικό της ζύμης φυσαλίδες γεμάτες αέρα που το κάνουν αφράτο. Παρατηρώ αύξηση όγκου. Με το ψήσιμο οι φυσαλίδες μεγαλώνουν τεντώνοντας τη γλουτένη του αλευριού. Γι' αυτό πρέπει να ανοίγουμε τον φούρνο μόνο λίγο πιο πριν τον προβλεπόμενο χρόνο ψησίματος. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το γλυκό μας με ένα μαχαίρι. Το βυθίζουμε σε ένα παχύ σημείο. Αν η λάμα του μαχαιριού βγει καθαρή τότε το γλυκό είναι έτοιμο. Στην περίπτωση που υπάρχει σοκολάτα τρούφα θα παρατηρηθούν ίχνη της. Παρατεταμένος χρόνος ψησίματος το σκληραίνει.

Βασική ζύμη:
αναδεύω γρήγορα για 5 λεπτά ( με τη βοήθεια του μίξερ)
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρη
μόλις φουσκώσουν προσθέτω 5 αυγά, 1 βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λ
προσθέτω
1/2 φλιτζάνι γάλα,, 1/2 κιλό αλεύρι για κέικ και ανακατεύω απαλά.
Καλύπτω το εσωτερικό ενός μέτριου ταψιού με λαδόκολλα, απλώνω το μείγμα, ψήνω στους 180βαθμούς πάνω-κάτω για 40λ περίπου.
Στη βασική ζύμη μπορώ να προσθέσω:
- τρούφα
- μουλιασμένη σε κονιάκ και αλευρωμένη άσπρη σταφίδα
- σε μια μικρή ποσότητα ζύμης προσθέτω 2 κουταλιές κονιάκ και 2 κουταλιές κακάο. Την ανακατεύω και την αναμειγνύω με την υπόλοιπη ζύμη.
- σκεπάζω με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή αραιωμένη με ελάχιστο καυτό νερό ζεστή βανίλια (υποβρύχιο)
- μισό πακέτο αμύγδαλο φιλέ τριμμένο με τα χέρια μου και σκορπίζω μια χούφτα στην επιφάνεια.
- δοκιμάζω την φαντασία μου...
Αν θέλω το μετατρέπω σε πλούσιο κέικ για πάρτυ:
- Αν αντικαταστήσω το αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης για κέικ
- το γάλα με χυμό πορτοκαλιού
- στα 2/3 της ζύμης προσθέσω σταφίδες, φλούδα πορτοκάλι,καρύδια, αμύγδαλα, καρύδα
- στην υπόλοιπη κονιάκ, και κακάο
- τοποθετήσω στο ταψί ανάμεικτες κουταλιές. Μόλις ψηθεί:
... ιδιαίτερα αφράτο κέικ...
Διπλασιάζω την ποσότητα του γάλακτος ή του χυμού.
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Σε μια λεκάνη αναμιγνύω: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι σόδα και ένα κανέλα, 1/2 κουτ γαρύφαλλο τριμμένο>. Ρίχνω σιγά σιγά ανακατεύοντας με το χέρι και απαλά τα υγρά της παρένθεσης<1 1/2 κούπα ηλιέλαιο, 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο Κερκύρας, 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζανάκι κονιάκ, ξύσμα δύο πορτοκαλιών;. Δεν ζυμώνω γιατί τα μελομακάρονα θα σκληρύνουν. Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια.
(αν χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ή χυμό θα τον προσθέσω)
Πλάθω τα μελομακάρονα, τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα, τα τρυπάω στο επάνω μέρος με πιρούνι για να κρατήσουν το σιρόπι και το πασπάλισμα. Ψήνω στους 180β να ροδίσουν (περίπου 30λ). Βγάζω ένα για να ελέγξω αν έχει ψηθεί και από κάτω.
Όταν ψηθούν τα τοποθετώ σε άλλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα μελώνω με 1-2 κουταλιές καυτό σιρόπι. Μετά από ώρα τα γυρνώ ανάποδα και τα ξαναμελώνω (δεν χρειάζεται να είναι καυτό τώρα το σιρόπι). Αφού πιουν όλο το σιρόπι, τότε τα στρώνω σε πιατέλα με 2-3 κουταλιές σιρόπι, πασπαλίζοντάς τά με τριμμένο καρύδι και κανελογαρύφαλλο.
Για το σιρόπι βράζω για 5 λεπτά ; 2 κούπες μέλι, 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκάλι;.
Αν στο εσωτερικό από κάθε μελομακάρονο, την ώρα που τα πλάθουμε βάλουμε λίγο καρύδι, τότε τα κάνουμε γεμιστά.
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019
ΚΑΣΤΑΝΑ
Τα κάστανα είναι μια πλήρης τροφή, που μεγάλωσε πολλές οικογένειες, τα κρύα βράδια του χειμώνα ως μοναδικό γεύμα. Είτε βραστά, είτα ψητά είναι νόστιμα και θρεπτικά! Ας τα απολαύσουμε!
Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ και μαλακά!
ΜΟΥΣΤΟΣ

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύω με μίξερ (5 λεπτά) 200γρ ζάχαρη, 200γρ ελαφρύ λάδι (καλαμποκέλαιο...), 600γρ μούστο. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό γαρύφαλλο. Συμπληρώνω με 1 1/2 κουταλάκι σόδα και 1 1/2 κουταλάκι αμμωνία. Ανακατεύω. Προσθέτω 1200-1300γρ αλεύρι ( ό,τι έχω), φτιάχνω μια ζύμη και πλάθω τα κουλουράκια μου με λαδωμένα χέρια τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα. Αν θέλω μερικά τα βουτάω σε σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν. Φουσκώνουν ελάχιστα. Τα βάζω σε λεκάνη και τα σκεπάζω με καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.
μουστοκούλουρα
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Βράζω 2 λεπτά λιγότερο μισό κιλό μακαρόνια με λεπτή τρύπα (νούμερο 5). Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε ένα ταψί που τα χωράει. Τα ανακατεύω με λίγο λάδι και όσα αλλαντικά θέλω εκτός από σαλάμι. Φτιάχνω μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη. Την μισή ανακατεύω με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη στρώνω στην επιφάνεια του φαγητού. Από πάνω πασπαλίζω με τριμμένο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί. Ψήνω στους 200β μέχρι να ροδίσει.
Μπεσαμέλ: Διαλύω 6-7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα λίτρο γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει. Το αποσύρω από τη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτω 150γρ μαργαρίνη ή αντίστοιχα λάδι, 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί (αν θέλω), μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια αλάτι και μια πιπέρι και 2 χτυπημένα αυγά. (αν δεν βάλω τυρί δοκιμάζω για περισσότερο αλάτι).Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019
ΓΛΥΚΟΠΑΤΆΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ
- Οι γλυκοπατάτες πλένονται καλά για να αφαιρεθούν τα χώματα κάτω από τρεχούμενο νερό.
πατάτες
Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019
ΨΕΥΤΟΣΟΥΠΑ αστραπή
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό, 3-4 κουταλιές λάδι, 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατος, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μόλις βράσουν προσθέτω 2 φλιτζανάκια ρύζι ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζυμαρικό και βράζω για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό και στο τέλος λίγο πιπέρι.
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εύκολα, χωρίς αναλογίες, στις ποσότητες που θέλουμε, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε.
Σε ένα μπολ με το πιρούνι λιώνω 3-4 αλατισμένες πατάτες που τις έχω βράσει ξεφλουδισμένες. Προσθέτω 5-6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο (αν δεν έχω βάζω μαϊντανό), 2 χτυπημένα αυγά, πιπέρι.Τα ανακατεύω καλά.
Κόβω ένα φύλλο κρούστας στο μέγεθος χαρτοπετσέτας. Το διπλώνω στα τέσσερα σε τετράγωνο ή τρίγωνο ή με όποιον άλλο τρόπο γνωρίζω. Στο εσωτερικό βάζω μια κουταλιά γέμισης, βρέχω τις άκρες και τις πιέζω να κλείσουν. Τηγανίζω σε ζεστό λάδι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπώ σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.
πίτες
πίτες
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΥΡΑΣ
Είναι η πέμπτη από της συνταγές της Μπέτης και νομίζω ιδανική για φοιτητικές βραδιές!
Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
******************
Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν διαφορετικά έντονα χρώματα;
Ακούμε συνεχώς ''ελεύθερες ρίζες - αντιοξειδωτικά''. Ας εξηγήσουμε:
Οι ελεύθερες ρίζες είναι ουσίες (ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια), που θεωρούνται βλαπτικές σε υψηλές συγκεντρώσεις στον οργανισμό μας και αυξάνονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, την ηλιακή ακτινοβολία και τις τοξικές ουσίες. Ο οργανισμός μας αμύνεται με άλλες ουσίες, τις αντιοξειδωτικές.
Αυτές έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τις ελεύθερες ρίζες σε αβλαβείς ουσίες. Συνεπώς θα πρέπει να τροφοδοτούμε συνεχώς τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες C, A και E, αλλά πώς; Με το χρώμα, που μας προκαλεί να επιλέγουμε ή να συνδυάζουμε.
Αν διαλέξουμε το πράσινο χρώμα των λαχανικών θα βρούμε βιταμίνη Ε για να είμαστε πιο γόνιμοι, φυλλικό οξύ για τη σύνθεση του γενετικού μας υλικού και των ερυθροκυττάρων. Η αγκινάρα, το μπρόκολο, το ακτινίδιο, το σπανάκι, οι πιπεριές,το μαρούλι και το σέλινο ( με τη σειρά) εμφανίζουν ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα και είναι πλούσια σε φαινόλες.
Αν το ταιριάξουμε με το πορτοκαλί χρώμα του μανταρινιού και πορτοκαλιού, εκτός από βιταμίνη C, η χρωστική ουσία, που το χρωματίζει, β-κρυπτοξανθίνη καταπολεμά την αρθρίτιδα και...
... αν προσθέσουμε έναν τόνο πιο σκούρο χρώμα από καρότο, ροδάκινα ή κολοκύθα θα προμηθευτούμε με βιταμίνη Α.
Άλλα αντιοξειδωτικά είναι οι χρωστικές ουσίες λυκοπένιο και ανθοκυανίνες, που χρωματίζουν τις ντομάτες, καρπούζι, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, μελιτζάνες κ,ά. και συμβάλλουν και στη καλή λειτουργία της καρδιάς και ...
...η χρωστική ασταξανθίνη που απαντάται στα καβούρια, αστακούς γαρίδες, σολομό και ευνοεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
Προστασία στα μάτια μας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας και της ηλικίας, μας προσφέρει το ισχυρό αντιοξειδωτικό λουτεϊνη, που χρωματίζει τα καλαμπόκια και τον κρόκο του αυγού...
...και μην ξεχνάμε το χρώμα της γης στα ακατέργαστα φυτικά προϊόντα, που διατηρούν τις βιταμίνες και φυτικές ίνες τους.
******************
Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ
Υλικά:
λίγο λάδι
λίγο λάδι
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες

μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή μισό κουτί ψιλοτριμμένα ντοματάκια ελαφρά αλατισμένα
1 φλυτζανάκι νερό
1 φλυτζανάκι νερό
Εκτέλεση: Λαδώνουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας, απλώνουμε το κρεμμύδι και πάνω του αραδιάζουμε τις σαρδέλες την μια δίπλα στην άλλη. Τις σκεπάζουμε με τον μαϊντανό και την ντομάτα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί ελάχιστη ποσότητα νερού.
Μαγειρεμένο από τη φίλη μου Μπέτυ.
Μαγειρεμένο από τη φίλη μου Μπέτυ.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Βασικά υλικά: 500γρ γαύρος -1/2 κουταλάκι αλάτι -1/2 κουταλάκι πιπέρι - 1/2 κουταλάκι ρίγανη - 3 σκελίδες σκόρδο - 5 κλωνάρια μαϊντανό, λίγο λάδι και νερό
Συνήθως ψάχνουμε συνταγές πολύπλοκες και ξεχνάμε τις παιδικές μας γεύσεις από τα μαγειρεύματα της γιαγιά μας. Γαύρος στο φούρνο, απλά και γρήγορα , σήμερα το ξαναθυμήθηκα, χωρίς να αγχωθώ με τις αναλογίες των υλικών. Καθάρισα τα ψάρια, τα σούρωσα στα γρήγορα για να μείνει λίγο νεράκι, τα έβαλα σε ένα ταψί ευρύχωρο, θέλει να είναι ξαπλωτός χαχαχα
Συνήθως ψάχνουμε συνταγές πολύπλοκες και ξεχνάμε τις παιδικές μας γεύσεις από τα μαγειρεύματα της γιαγιά μας. Γαύρος στο φούρνο, απλά και γρήγορα , σήμερα το ξαναθυμήθηκα, χωρίς να αγχωθώ με τις αναλογίες των υλικών. Καθάρισα τα ψάρια, τα σούρωσα στα γρήγορα για να μείνει λίγο νεράκι, τα έβαλα σε ένα ταψί ευρύχωρο, θέλει να είναι ξαπλωτός χαχαχα
Έβαλα αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, λίγη ρίγανη, λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο, ντομάτα σε ροδέλες τα ανακάτεψα και τα έψησα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (μέτρησα από τότε που άρχισε να βράζει το νεράκι στο ταψί). Αν το θέλετε πιο ξεροψημένο βάλτε και τον αέρα στον φούρνο, αλλά παρακολουθήστε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Καλύτερα να βάζετε με προσοχή το λάδι και αν νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερο να το προσθέτετε στο τελείωμα του φαγητού. Το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο και δεν σπαταλιέται το λάδι.
Καλύτερα να βάζετε με προσοχή το λάδι και αν νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερο να το προσθέτετε στο τελείωμα του φαγητού. Το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο και δεν σπαταλιέται το λάδι.
Καλή μας όρεξη.
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
ΣΑΝΓΚΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ
16
...και με την Σανγκρία, που ταιριάζει σε πάρτυ, τελειώνουμε τις...δώδεκα κινήσεις...
Σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε μαύρο κρασί, ξυλάκια κανέλλας, μήλο και πορτοκάλι κομμένα σε κύβους. Αν προορίζεται για έφηβους την αραιώνουμε με παγωμένη γκαζόζα.
Μ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ Σε αυτήν την σελίδα θα παραθέσω μια σε...

Τι μαγείρεψα σήμερα
-
Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύον...
-
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό , 3-4 κουταλιές λάδι , 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατο ς, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μ...
-
Πολύ εύκολος και φθηνός! Σε 15 λεπτά είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται τεχνική παρά μόνο μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και ένα ταψάκι ή φόρμα ή ο...
Ετικέτες
- Αγκινάρες μπέικον
- Αγριογούρουνο κρασάτο
- ΑΛΜΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ
- Αν ήμουν φοιτήτρια
- Άνθη κολοκυθιάς με ρύζι
- Αντζούγιες
- Απαραίτητα υλικά
- ΑΠΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
- Αρακάς γιαχνί
- ΑΡΝΙ
- Αρνί γεμιστό
- Αρνίσια σουβλάκια
- Άσπρη σάλτσα μανιταριών
- Άσπρη σάλτσα τόνου
- ΑΥΓΑ
- Αυγά βραστά
- Αυγά με ντομάτα
- Αυγά μεπατάτες
- Αυγά μπλουμ
- Αυγοσαλάτα
- ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
- Βάψιμο αυγών
- Βίδες σαλάτα
- Βίδεςλουκάνικα
- Γαλακτομπούρεκο
- ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
- ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
- Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων
- ΓΑΡΙΔΕΣ βραστές λαδολέμονομε ρύζι
- Γαρίδες γιουβέτσι
- Γαρίδες κοκτέιλ
- γαρίδες μπέικον
- Γαρίδες σαγανάκι
- Γαρίδες τηγανιτές
- Γαριδομακαρονάδα
- ΓΑΥΡΟΣ
- Γαύρος μπουρδέτο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο
- ΓΕΜΙΣΤΑ
- ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
- Για μια βδομάδα
- Γιαούρτι λεμονάτο
- Γιαούρτι με κομπόστα
- Γιαούρτι με πεπόνι
- Γίγαντες
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- Γιουβαρλάκια αυγοκομμένα
- Γιουρβαλάκια κόκκινα
- ΓΛΥΚΑ με ΜΗΛΑ
- ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Γλυκοπατάτες
- Γλώσσα μοσχαρίσια
- γρανίτα δυόσμος
- γρανίτα λεμόνι
- γρανίτες
- ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
- Δώδεκα κινήσεις
- Εκμέκ
- Εκμέκ κανταΐφι
- ΕΛΙΕΣ
- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ(γρήγορα)
- Ζαμπονόπιτα
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
- Ζαμπονοτυρόπιτα express
- ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑμε μανιτάρια
- ΖΕΛΕ...μανία
- ζυμάρια ψητά
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- ΖΥΜΗ για ΠΙΤΣΑ
- Η βδομάδα της Νικολίνας
- Ινδοκάρυδα
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ
- Κακάο ρόφημα
- Καλαμάρια γεμιστά στον φούρνο
- Καλαμποκόπιτα με σταφίδες
- ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
- Κανταΐφι
- Κανταΐφι με κρέμα λεμονιού
- Κανταϊφι με φέτα
- ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
- ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
- κάστανα
- ΚΑΤΣΙΚΙ
- Κατσίκι με αρακά
- Κατσικίσιο τυρί
- ΚΕΙΚ
- κέικ
- Κέικ μαρμελάδας
- ΚΕΪΚ με ΜΗΛΑ
- Κέικ φρούτου
- Κεφτέδες
- Κεφτεδογιουβαρλάκια
- Κιμαδόπιτα
- ΚΙΜΑΣ
- Κλαμπσάντουιτς
- Κοκκινόψαρο σούπα
- ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ
- Κολοκυθάκι σουφλε
- Κολοκυθάκια Πατάτες Πιπεριές γεμιστά στην κατσαρόλα
- ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ
- Κομπόστα μήλο-πορτοκάλι
- Κομπόστα ξερών φρούτων
- Κονσομέ κότας ή κρέατος
- ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ
- Κοτομπουκιές πικάντικες
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Κοτόπουλο
- Κοτόπουλο αρακάς
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ
- Κοτόπουλο με κρεμμύδια-μανιτάρια
- Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
- Κοτόπουλο μιλανέζα
- Κοτόπουλο μπύρας
- Κοτόπουλο φούρνου
- Κοτοσαλάτα
- Κουλουράκια βανίλιας
- ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ με γεύση πορτοκάλι ή κανέλα
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- Κουνουπίδι γιαχνί με ντομάτα
- Κουνουπίδι μπρόκολο βραστό
- Κουραμπιέδες
- Κουρκούτι
- Κρασί χριστουγενιάτικο
- ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ
- Κρεατόσουπα
- Κρέμα βανίλια-σοκολάτα
- Κρέμα με μπισκότα
- ΚΡΕΜΕΣ
- Κρεμμυδόσουπα
- Κρέπες
- Κριθαράκι γιουβέτσι
- Κρουτόν
- Κυδώνι γλυκό του κουταλιού
- ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
- λαδόκολλα
- Λαδολέμονο
- Λαχανικά
- Λαχανικά βραστά
- Λαχανικά ψητά
- ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ
- ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
- Λεμονάδα
- Λεμονάτα ή πικάντικα μπούτια κοτόπουλ
- Λικέρ βύσσινο
- ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
- λουκάνικα
- Λουκάνικα στον φούρνο
- Λουκανοπιτακια
- Λουκουμάδες
- Μαγειρίτσα
- Μακαρονάδες
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Μαλλιά
- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Μανιτάρια με μακαρόνια
- Μανιταροσαλάτα
- ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
- Μαρινάδα για πικάντικα σουβλάκια
- Μαρμελάδες
- Μελιτζάνες με γιαούρτι
- Μελιτζάνες με τυρί
- Μελιτζάνες πιπεριές λαδερά
- Μελιτζάνες τηγανιτές
- Μελιτζανοσαλάτα
- ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
- Μέντα με φρουί γλασέ
- Μήλα
- Μήλο μαρμελάδα
- Μηλόπιτα
- Μηλοπιτάκια
- Μιλκ σέικ σοκολάτας
- Μιλκ σέικ φρούτων
- Μινεστρόνε(σούπα)
- Μόκα παγωτό
- ΜΟΣΧΑΡΙ
- Μοσχάρι μεξικάνικο
- Μοσχάρι στιφάδο
- ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ
- Μουστοκούλουρα
- Μοχίτο
- Μπακαλιάρος παστός γιαχνί με κρεμμύδια ή πράσα
- Μπακαλιάρος παστός τηγανιτός
- Μπακαλιάρος σκορδάτος πλακί
- Μπακαλιάρος-Κέφαλος πλακί
- Μπακλαβάς
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Μπάμιες τηγανιτες
- ΜΠΑΜΠΑΣ
- Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
- Μπισκοτολούκουμο
- Μπιφτέκια
- Μπιφτέκια ατμού με βούτυρο
- Μπομποτόπιτα-καλαμποκόπιτα με τυρί-σπανάκι
- ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
- ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Μπριάμ
- Μπριζόλες
- Μπριζόλες στη γάστρα
- Μπριζόλες χοιρινές-μοσχαρίσιες
- Μπρόκολο ογκρατέν
- Μπρουσκέτες
- Μπρουσκέτες με τόνο
- Μπρουσκέτες με τυρί
- Μπρουσκέτες μεσογειακές
- ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
- ΜΩΣΑΪΚΟ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- Νηστίσιμο
- Ντάκος
- ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ
- ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
- Ντοματες μανιτάρια
- Ντομάτες τηγανιτές
- ογκρατέν
- Οι νεαροί μαθητές μας προτείνουν...
- Ομελέτα
- ΟΣΠΡΙΑ
- Παγωτά
- Παγωτό γάλακτος
- Παγωτό γιαούρτι
- Παγωτό καραμέλα
- Παϊδάκια
- Παϊδάκια λαδορίγανη
- Πανίνι
- Πανίνι μεσογειακό
- Παντεσπάνι
- Παντεσπάνι σιροπιαστό
- Παντζαροσαλάτα
- Παντσέτες
- Παντσέτες με χυλοπ[ιτες
- Πάστα φλώρα
- Παστέλι
- Παστιτσάδα
- ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
- Παταβουρόπιτα
- ΠΑΤΑΤΕΣ
- Πατάτες βραστές
- πατάτες γιαχνί
- ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- Πατάτες στρογγυλές φούρνου
- Πατάτες τηγανιτές
- πατάτες φουρνου
- Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δενδρολίβανο
- Πατάτες-λουκάνικα σαλάτα
- πατατοκεφτέδες
- Πατατοπιτάκια
- Πατέ ελιάς
- ΠΕΪΝΙΡΛΙ
- Πένες με μανιτάρια φοιτητικές
- Πένες με τόνο
- ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΑΣ
- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
- Πιλάφι
- Πιπεριές γεμιστές
- Πιπεριές λαδόξιδο
- Πιπεριές πολύχρωμες σαλάτα
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΣΑ
- Πίτσα μεσογειακή
- Πολίτικη σαλάτα
- Ποπ κορν
- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ
- πότε αλατίζω τα σουβλάκια;
- Πουγκιά αρνιού
- Πουγκιά μήλου
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- πουρές
- Πουτίγκα
- ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Πρασόπιτα
- ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
- Προσέχω την χοληστερίνη
- Προσούτο ρολάκι
- ΠΥΡΟΣΚΙ
- Πως καθαρίζω τα βάζα μαρμελάδας
- Πως μαλακώνει το κατσίκι στα γρήγορα
- ΡΑΒΑΝΙ
- ρεβίθια
- ρεβύθια
- Ροδάκινα
- Ρόδι χυμός
- ρολό κιμά
- Ρόφημα κυδώνι
- ΡΥΖΙ
- Ρύζι με καλαμπόκι
- Ρυζόγαλο
- Ρυζότο
- Ρώσικη σαλάτα
- Σαβόρο
- Σαλάτα ζυμαρικών
- Σαλάτα λαμπριάτικη
- Σαλάτα σκορδαλιά
- Σαλάτα του σεφ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- Σάλτσα απλή
- Σάλτσα αστραπή
- Σάλτσα γαρίδας
- Σάλτσα καλοκαιρινή
- Σάλτσα κιμά
- σάλτσα με λουκάνικα
- σάλτσα πέστο
- ΣΑΛΤΣΕΣ
- Σανγκρία
- Σαρδέλες
- σιρόπι
- ΣΙΡΟΠΙ ΄΄δεμένο΄΄ για γλυκά του κουταλιού
- Σιροπιαστό κέικ
- ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- σκορδαλιά
- Σκορδόλαδο
- Σκορδομακάρονα
- Σκορδόψωμο
- ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ
- Σοκολάτα των Μάγια
- Σοκολατένια μπανάνα
- σολομός
- Σολωμός με κρεμμύδια
- Σολωμός με λαχανικά στον φούρνο
- Σολωμός ψητός με λεμόνι
- Σουβλάκια
- Σουβλάκια σε πικάντικη μαρινάδα
- Σούπα αρνί
- Σούπα των Χριστουγέννων για ανήμερα τα Χριστούγεννα το μεσημέρι
- ΣΟΥΠΕΣ
- Σούπες αυγολέμονο
- Σουπιές κοκκινιστές
- Σουπιές κρασάτες
- Σουπιές με σπανάκι
- Σουσαμόπιτα
- Σουφλέ πατάτας
- Σουφλέ φοιτητικό
- Σουφλέ ψωμιού
- ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
- Σπεντζοφάϊ
- Στραπατσάδα
- Στρούντελ μήλου
- Σύκα αποξηραμένα
- Σύκο
- Σύκο μαρμελάδα
- ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
- Συκωταριά κρασάτη
- Συκωταριά λαδορίγανη
- Συκωταριά με πατάτες
- Συκώτι μοσχαρίσιο στην τοστιέρα
- Συκώτι τηγανιτό
- Συκώτι ψητό
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ
- Ταλιατέλες πράσινες
- Ταλιατέλες σουφλέ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟΦΟΥΡΝΟ
- Ταραμοσαλάτα
- Τάρτα μπισκότου με ζελέ
- ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- Τζατζίκι
- Τζιν φις
- ΤΗΓΑΝΙΑ
- Τηγανίτες
- Τηγανίτες μήλου
- Τηγανόψωμο
- Τι να μαγειρέψω σήμερα
- ΤΟΝΟΣ
- Τόνος με ζυμαρικά
- Τορτελίνια
- Τορτελίνια με αρακά
- Τοστ κανέλας με μήλα
- Τουρλού τουρλού
- ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΧ
- Τούρτα σαβαγιάρ
- Τούρτα σοκολατένια με γεμιστά μπισκότα
- Τραχανάς
- Τσάι
- τσιζκέικ βύσσινο
- Τσιζκέικ σοκολάτας
- Τσιντσιμπύρα
- Τσιπούρα ατμού
- Τσιπούρα με κρεμμύδια
- Τσιπούρες ψητές
- Τυρί σαγανάκι
- Τυρί σουβλάκι
- Τυροκαυτερή
- Τυρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- φάβα
- φακές
- Φασολάκια γιαχνί
- φασόλια
- ΦΑΣΟΛΙΑ με μπέικον
- Φέτα
- Φέτα ψητή
- ΦΡΙΚΑΣΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
- ΦΡΟΥΤΑ-ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- Φτερούγες κοτόπουλ
- χαβιάρι
- ΧΑΛΒΑΣ
- Χαλβάς βραστός
- Χαλβάς Φαρσάλων
- ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
- Χάμπουργκερ
- Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
- ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- Χοιρινό γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες
- Χοιρινό με σέλινο αυγοκομένο
- ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΟΥΡΝΟΥ(γρήγορο)
- Χοιρινομπουκιές με λιαστές ντομάτες
- Χορτόσουπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
- χριστουγενιάτικησούπα
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
- Χρώμα και υγεία
- Χταπόδι με μακαροντζίνι
- Χταπόδι ξιδάτο
- Χταπόδι στον φούρνο
- χυλοπίτες
- Ψάρι φέτα με ντομάτα
- ΨΑΡΙΑ
- Ψαρόσουπα
- Ψευτόσουπα
- Ψευτόσουπα αστραπή
- Ψητό ψωμί
- ΨΩΜΙ
- ARISH COFFEE(ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ)
- Cheese cake
- Cheesecake
- Club sandwich
- Coocies
- Full Circle
- SHANDY
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2022
(4)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2021
(39)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2020
(40)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2019
(17)
- ► Δεκεμβρίου (3)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
-
►
2014
(3)
- ► Ιανουαρίου (3)
-
►
2013
(30)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (1)
-
►
2012
(158)
- ► Σεπτεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (68)
- ► Ιανουαρίου (7)