Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Βράζω 2 λεπτά λιγότερο μισό κιλό μακαρόνια με λεπτή τρύπα (νούμερο 5). Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε ένα ταψί που τα χωράει. Τα ανακατεύω με λίγο λάδι και όσα αλλαντικά θέλω εκτός από σαλάμι. Φτιάχνω μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη. Την μισή ανακατεύω με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη στρώνω στην επιφάνεια του φαγητού. Από πάνω πασπαλίζω με τριμμένο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί. Ψήνω στους 200β μέχρι να ροδίσει.
Μπεσαμέλ:  Διαλύω 6-7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα λίτρο γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς  το ζεσταίνω  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει. Το αποσύρω από τη φωτιά,  συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτω 150γρ μαργαρίνη ή αντίστοιχα λάδι, 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί (αν θέλω), μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια αλάτι και μια πιπέρι και 2 χτυπημένα αυγά. (αν δεν βάλω τυρί δοκιμάζω για περισσότερο αλάτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Ανακατεύω με το μίξερ χειρός 250 γρ μαλακωμένο βούτυρο με 300γρ ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτω ανακατεύοντας τους κρόκους 2 αυγών, 3 βανίλι...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου