Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η τρίτη συνταγή αναφέρεται σε μια άσπρη σάλτσα μανιταριών, που συνοδεύει το χθεσινό ρύζι και είναι έτοιμη σε 5-10 λεπτά.
  • 1 κονσέρβα κομμένα και σουρωμένα μανιτάρια
  • 250 γρ μπέικον κομμένο μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ)
  • αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

Σε μια ρηχή κατσαρόλα σωτάρω σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια με το μπέικον. Προσθέτω το γάλα με το αλάτι, ανακατεύω και ρίχνω σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει  όσο εμείς θέλουμε. Πασπαλίζω με πιπέρι.

σάλτσες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΛΑΦΙ ΣΠΕΣΙΑΛ (ανάμεικτο)

Σε μια κατσαρόλα μετράμε 1 φλυτζάνι ρύζι  (ότι τύπο θέλετε), 1φλυτζάνι πληγούρι, 1 φλυτζάνι ψιλό κριθαράκι, λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για λίγο ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι, 6-7 φλυτζάνια ζεστό ζωμό κρέατος ή ζεστό νερό με 1 ή 1/2 κύβο κρέατος και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου) και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειάζεται προς το τέλος:

  • προσθέτουμε λίγο λίγο επιπλέον νερό
  • συμπληρώνουμε λάδι
  • ελέγχουμε το αλάτι
  • βάζουμε πιπέρι
Αν οι φοιτητές μας χρησιμοποιήσουν κρύο νερό, ας δυναμώσουν την φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και ύστερα την χαμηλώνουν.
                                                                                                                     2η συνταγή Μπέτης

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΟΔΙ χυμός

Έχουν αρχίσει να ωριμάζουν τα πρώτα ρόδια, αλλά οι νεαροί μας έφηβοι που συνεχώς βιάζονται και δεν έχουν ίσως την υπομονή να καθαρίσουν ένα ρόδι, καλό θα ήταν να πιουν τον χυμό του. Οι Ρωμαίοι το έλεγαν "μήλον της Καλχηδόνας" και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C - Κ  και αντιοξειδωτικές ουσίες.
Ας το στύψουμε λοιπόν! Πώς; Απλά όπως στύβουμε ένα πορτοκάλι.


φρούτα

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ

 Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος). Πορτοκά...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου