Σε μια κατσαρόλα μετράμε 1 φλυτζάνι ρύζι (ότι τύπο θέλετε), 1φλυτζάνι πληγούρι, 1 φλυτζάνι ψιλό κριθαράκι, λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για λίγο ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι, 6-7 φλυτζάνια ζεστό ζωμό κρέατος ή ζεστό νερό με 1 ή 1/2 κύβο κρέατος και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου) και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειάζεται προς το τέλος:
- προσθέτουμε λίγο λίγο επιπλέον νερό
- συμπληρώνουμε λάδι
- ελέγχουμε το αλάτι
- βάζουμε πιπέρι
Αν οι φοιτητές μας χρησιμοποιήσουν κρύο νερό, ας δυναμώσουν την φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και ύστερα την χαμηλώνουν.
2η συνταγή Μπέτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου