Μια ποικιλία από μανιτάρια πλυμένα, σουρωμένα, ψιλοκομμένα γύρω στο μισό κιλό μαζί με 1 χονδροτριμμένο κρεμμύδι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με 1-2 φλιτζανάκια λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με 1 ποτήρι του κρασιού κρασί και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντοματάκια. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράζω ψιλά μακαρόνια, τα σουρώνω και προσθέτω τα μανιτάρια. Ανακατεύω ελαφρά.
Τρώγονται και σκέτα.
Ποικιλίες μανιταριών: πλευρώτους, πόρτο μπέλα, σαμπινιόν.