Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΣΟΥΦΛΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Σε βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε 4 βουτυρωμένες φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε από 1 φέτα τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα. Σκεπάζουμε με βουτυρωμένο ψωμί και περιχύνουμε με 1 χτυπημένο αυγό και 1/2 ποτήρι γάλα. Αφού απορροφηθούν τα υγρά ψήνουμε στους 180β να ροδοκοκκινίσει.

ψωμί
απλά φθηνά

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ (κατεψυγμένα)

Σε λίγο λάδι (1 φλυτζανάκι) τσιγαρίζω 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και σβήνω με 1 φλυτζανάκι κρασί. Προσθέτω 400-500 γρ κατεψυγμένα μανιτάρια σε φέτες, 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι. Σύνολο χρόνου : 15-20 λεπτά.
Τα μανιτάρια  απλά τα βάζω σε σουρωτήρι, τα ξεπλένω και τα βάζω στην κατσαρόλα.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Κόβουμε το κατσίκι (2/3 κιλού) σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζουμε σε λάδι, προσθέτουμε 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες, ανακατεύουμε, βάζουμε 2 ποτήρια νερό, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Το δοκιμάζουμε και αν θέλει αλάτι πασπαλίζουμε όσο νομίζουμε. Το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα καπάκι ή άλλο πιάτο.
Στην κατσαρόλα στον ζωμό που έμεινε προσθέτουμε 1 καρότο σε ροδέλες και μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 4 κοτσανάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 κοτσάνια άνηθο, 1 κοτσανάκι μάραθο αν έχω, 2 μπαχάρια, 1 ντομάτα σε φέτες ή  μισό κουταλάκι ντομάτα πελτέ, 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά μας, αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 κιλό αρακά και συμπληρώνουμε με λάδι, νερό, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ανάλογα με τον αρακά. Δεν ξεχνάμε να συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε και το κατσικάκι. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας στην ζεστή εστία. Καλή μας όρεξη. Το μαγείρεψα σήμερα το βράδυ πολύ εύκολα με εξαιρετική επιτυχία.
επιπλέον: κατσίκι

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ

Εις το ψυγείο τοποθετούμε ένα βάζο με λάδι και σκόρδο για να βγαίνει το σούγο του.

Αν δεν έχουμε έτοιμο τσιγαρίζουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο σε 2-3 κουταλιές λάδι. Αφαιρούμε το σκόρδο και χρησιμοποιούμε το λάδι. 

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

 Βράζω  σε αλατισμένο νερό κομμένες σε μικρά κομμάτια πατάτες, τις σουρώνω και καυτές όπως είναι τις λιώνω, προσθέτοντας λεμόνι, λάδι, σκόρδο.

Όσο πιο βρασμένες οι πατάτες τόσο ευκολότερα λιώνουν

Κρατώ λίγο ζωμό που θα μου χρειαστεί στο λειώσιμο

Τις λιώνω ή σε  κάποια κουζινομηχανή ή με το πιρούνι

Για μισό κιλό καθαρισμένες πατάτες προσθέτω τον χυμό μισού λεμονιού , ένα μικρό φλυτζανάκι λάδι, 2 ψιλοτριμμένες σκελίδες σκόρδο και όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει όσο μαλακή θέλουμε.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι υλικό μας χρειάζεται

Καλοφάγωτη


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΣΑΛΤΣΕΣ


Σάλτσα απλή - Σάλτσα γαρίδας - Σάλτσα κιμά - Σάλτσα καλοκαιρινή - Σάλτσα με λουκάνικα - Σάλτσα πέστο

Σάλτσα απλή: Τσιγαρίζουμε ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 3 φλ. καφέ λάδι με 2-3 μεγάλες κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε 2 σκορδάκια,1 φυλ. δάφνη, 4 μπαχάρια, ένα ξυλάκι κανέλα, αλάτι πιπέρι, . ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να στύψει το νερό.
Σάλτσα γαρίδας: Τσιγαρίζουμε ελαφρώς 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη σε 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι, προσθέτουμε 4 ντομάτες φρέσκες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, συμπληρώνουμε με 1 κούπα νερό και 1 μικρό πακέτο κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες, 1\3 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ελέγχοντας το νερό.
Σάλτσα κιμά: Τσιγαρίζουμε ελαφρώς 250γρ. κιμά και ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι  σε 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι και προσθέτουμε α) 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ ή β) μισό κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας, ένα ποτήρι νερό, ένα φύλλο δάφνη, 3 μπαχάρια, ένα ξυλάκι κανέλα, ένα σκορδάκι, ένα τρίτο κουταλάκι αλάτι, πιπέρι  και βράζουμε α) στην κατσαρόλα για 40 λεπτά προσθέτοντας νερό ή β) στη χύτρα για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για να πιει το νερό και να φανεί το λάδι. Το δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι.
Σάλτσα καλοκαιρινή: Τσιγαρίζουμε ελαφρώς  ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο σε 4 φλ. καφέ λάδι. Προσθέτουμε μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μια πιπεριά, 2 φύλλα δάφνη, 5 μπαχάρια, ένα ξυλάκι κανέλα, ένα σκορδάκι, αλάτι στη μύτη του κουταλιού,πιπέρι ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας που και που, για μισή ώρα, προσέχοντας, όταν πίνει το νερό της η σάλτσα να το αντικαθιστούμε γιατί καθώς είναι ζουμερή και ζεστή προσθέτουμε μισό κιλό βρασμένα μακαρόνια. Για λιγότερα μακαρόνια χρησιμοποιούμε τη μισή σάλτσα και την υπόλοιπη τη διατηρούμε στην κατάψυξη.
Σάλτσα με λουκάνικα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 φλιτζανάκια λάδι και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 πικάντικα λουκάνικα και σβήνουμε με 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,μαϊντανό, μισό ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σάλτσα πέστο: Τρίβω στο multi:
*πολλά πλατιά φύλλα βασιλικού, 1 φλυτζανάκι αγουρόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, μια πρέζα αλατοπίπερο, μια σταγόνα ξύδι μπαλσάμικο*  (και αν έχω κουκουνάρι)
Την χρησιμοποιώ στις μακαρονάδες  ως έχει. Αν τη σουρώσουμε προσθέτουμε το λάδι στο φαγητό ή σε μια σαλάτα και το πέστο σε σάντουιτς ή καναπεδάκια με άσπρο τυρί, ντομάτα και ελιές.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Ντομάτα πελτέ  
Σάλτσα αστραπή

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Cheese cake - τσιζκέικ βύσσινο

Μια απλή γλυκιά συνταγή, συνταγή της Βαγγελίτσας.
Βάση: 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα κοπανισμένα και 150-200 γρ περίπου μαργαρίνη (βιτάμ) λιωμένη. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια μάζα και τα στρώνουμε ως βάση σε μέτριο ταψί.
Κρέμα: Ομογενοποιούμε στο blender  1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 τυρί κρέμα 250 γρ περίπ), 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ. περ) και τον χυμό 2  λεμονιών.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση.
επιπλέον
Αγοράζουμε μια κομπόστα βύσσινο. Αφαιρούμε το σιρόπι, το βάζουμε σε κατσαρολάκι, διαλύουμε 4 κουταλιές σούπας (κοφτές) κορν φλάουρ και ζεσταίνουμε για να πήξει. Προσθέτουμε τα βύσσινα και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα.
Αποκτά ωραία γεύση και χρώμα.
Μπέτυ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 2021

Θέλω να σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.
και να σας προτείνω συνταγές εύκολες με σίγουρη επιτυχία, αγαπημένες για μια εξαιρετική βραδιά:
Ντομάτες μανιτάρια από την Μπέτυ και
Κορμός καριόκας από την Μαίρη
και οι πιο απλές:
... απλά ακολουθήστε τις συνταγές




Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Γαλοπούλα στον φούρνο για την παραμονή των Χριστουγέννων


Καθαρίζουμε την γαλοπούλα από υπολείμματα φτερών  και αφαιρούμε τα πόδια με τα δάκτυλα, τις φτερούγες  και τον λαιμό ( τα χρειαζόμαστε για την σούπα). Πλένουμε καλά την κοιλιά, κόβουμε την άκρη του πρωκτού. Με μακρύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά σε 4-5 σημεία το στήθος  και σε 2-3 σε κάθε μπούτι. Με το δάκτυλο σε κάθε χαραξιά  σπρώχνουμε αλάτι χονδρό, πιπέρι και 1 σκελίδα σκόρδο. Τρίβουμε την γαλοπούλα με αλάτοπίπερο εξωτερικά και εσωτερικά. Στην κοιλιά προσθέτουμε περισσότερο πιπέρι,2-3 σκελίδες σκόρδο, ένα λεμόνι σε φέτες και αν θέλουμε την συκωταριά κομμένη σε κομμάτια και αλατοπιπερωμένη. Την  αλείφουμε μέσα στο ταψί με λάδι  και συμπληρώνουμε δυο φλιτζάνια νερό και μισό ποτήρι του κρασιού λάδι. Το ταψί θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο, με ένα άλλο παρόμοιο ταψί ή αν έχουμε,  καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
Ψήσιμο:  Χρειάζεται υπομονή αλλά στο τέλος η γαλοπούλα ανοίγει σαν μπουμπούκι. Για 3 ώρες ψήνεται στους 150β χωρίς να ανοιχτεί η γάστρα. Μετά κάθε μια ώρα και για 3 ώρες ελέγχεται, περιχύνεται από τον σούγο της και αλλάζει  η θέση της στο ταψί. Στο τέλος με ανοικτό το ταψί ροδοψήνεται με προσοχή και από τις δυο πλευρές της στο γκριλ.

Συνήθως μαγειρεύουμε την γαλοπούλα από το προηγούμενο  βράδυ και τις πατάτες την παραμονή.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΣΤΕΛΙ

Μετά από πολλά χρόνια έφτιαξα το αγαπημένο μας παστέλι, είναι γρήγορο, εύκολο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά που θα χρειαστώ:
1/2 κιλό μέλι
1/2 κιλό καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
μια πρέζα κανέλα
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά το μέλι ,τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτω το σουσάμι με τη κανέλα και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βράζω για 2 λεπτά.
Απλώνω σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζω στην παλάμη μου μισό κουταλάκι ηλιέλαιo, αλείφω τη λαδόκολλα, στρώνω   το μείγμα, το κόβω και το αφήνω να κρυώσει.
Για να στρώσω το μείγμα ευκολότερα όταν το βάλω στην λαδόκολλα το σκεπάζω με μια δεύτερη ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Το σουσάμι το καβουρδίζω σε τηγάνι λίγο λίγο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς με ξύλινη κουτάλα.
Καλοφάγωτο.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

                                                               7
Πλένουμε πιπεριές Φλωρίνης, τις ανοίγουμε στην περιοχή του κοτσανιού, βγάζουμε τα σπόρια και απλά τις γεμίζουμε με χοντροτριμμέμη φέτα, που έχουμε πασπαλίσει με πάπρικα . Τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη σε ένα  ταψάκι λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολα. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.                                                                                                                                                                                                                 Μ.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ Club sandwich

Υλικά:
ψωμί για τοστ
μαγιονέζα 
μαρούλι-φέτες ντομάτας
τυρί
ζαμπόν
μπέικον

Ψήνω στην τοστιέρα:
τρεις φέτες ψωμί για τοστ  (αν θέλω τις αλείφω με φυτικό βούτυρο)
2 φέτες μπέικον 

 Αλείφω την μια πλευρά της κάθε φέτας με μαγιονέζα. Ανάμεσα από τις φέτες βάζω μαρούλι, τυρί, ζαμπόν και μπέικον. Κάποιοι προτιμούν και στρογγυλές λεπτές φέτες ντομάτας. Κόβω σε δυο τρίγωνα και τα συγκρατώ με οδοντογλυφίδα.

 Αν δεν έχω τοστιέρα
χρησιμοποιώ τον φούρνο την επάνω σχάρα στους 200-220 βαθμούς
ή αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

                                                          12

Ανακατεύουμε 1 γιαούρτι (προτιμώ στραγγιστό) με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη, 2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε σε μπωλ στολισμένο με λίγο ξύσμα.
                                       Μ.
...δώδεκα κινήσεις...

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

5 βασικά υλικά : πιπεριά-λάδι-ξύδι-φέτα-πιπέρι

...και ξαφνικά χθες τα παιδιά  μου ζήτησαν τυροκαυτερή. Δεν έχω φτιάξει ποτέ, μα με τη βοήθειά τους τα κατάφερα. Την μοιράζομαι μαζί σας γιατί απλά έγινε πολύ ωραία. 
Στο multi έτριψα μισή πράσινη καυτερή πιπεριά με μια κουταλιά της σούπας ξύδι και 2-3 κουταλιές λάδι. Αν χρειάζεται παραπάνω υγρό προσθέστε 1 κουταλιά γάλα.
.Σε ένα βαθύ πιάτο έτριψα με το πιρούνι φέτα, τόση ώστε να καλύψει το πάτο του πιάτου, από πάνω έριξα λίγο μαύρο πιπέρι και τη λιωμένη πιπεριά.  Τα ανακάτεψα με το πιρούνι. Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγη φέτα
. Αν  θέλετε την τυροκαυτερή  κόκκινη βάλτε πάπρικα ή κόκκινη πιπεριά.
. Αν δεν έχετε γάλα προσθέστε νερό.
. Αν η πιπεριά δεν είναι καυτερή αυξήστε το πιπέρι.
. Αν θέλετε  πιο κρεμώδη υφή προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτη ή μαγιονέζα αντί το γάλα.
. Αλάτι προαιρετικό.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΜΗΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ή ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΑ

Υλικά:
  • το κάθε μήλο καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για κάθε ολόκληρο μήλο
  • 1 ξύλο κανέλας (αν δεν έχουμε βάζουμε σκόνη)
  • 1 γαρύφαλλο για κάθε μήλο
Εκτέλεση: 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, ίσα που τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε (ξεσκέπαστα) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ( 5-10 λεπτά). Η κομπόστα είναι έτοιμη.
Αν συνεχίσουμε τον βρασμό μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι, προκύπτουν καραμελωμένα μήλα, που σερβίρονται ή ζεστά σαν γλυκό του κουταλιού ή κρύα πάνω σε γιαούρτι.
Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις τύχει να έχουμε βάλει από λάθος περισσότερο νερό απλά αποσύρουμε τα μήλα σε ένα βαθύ πιάτο, εξατμίζουμε το περισσευούμενο νερό και τα προσθέτουμε στο σιρόπι της αρεσκείας μας.
                                                                                                                                                                           Μπέτυ
φρουτα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΕΛΙΕΣ

Τον Νοέμβρη όσοι από εμάς έχουμε την δυνατότητα να μαζέψουμε λίγες ελιές μπορούμε να τις φτιάξουμε με ξύδι ή λαδολέμονο.
Σε ένα καλάθι τοποθετούμε τις ελιές σε  στρώσεις εναλλάξ με αρκετό αλάτι χονδρό για 2 βδομάδες να σουρώσουν.  Τις αδειάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό για μια βδομάδα περίπου. Τις δοκιμάζουμε να σιγουρευτούμε ότι έφυγε η πικρίλα τους, αλλιώς τις αφήνουμε για λίγες μέρες ακόμη στο νερό. 
Τις ξεπλένουμε καλά και τις διατηρούμε σκεπασμένες με ξύδι σε κλειστό δοχείο(ξυδάτες).  
Τις ξεπλένουμε καλά και τις διατηρούμε σκεπασμένες με καθαρό αλατόνερο. Για να τις φτιάξουμε λαδολέμονο ξαναξεπλένουμε 2-3 φλιτζάνια ελιές τις βάζουμε σε μπολ με 1-2 λεμόνια με τη φλούδα τους ψιλοκομμένα ,2-3 φύλλα δάφνης ή λεμονόφυλλα, ρίγανη και λάδι.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια, αφαιρώ το λίπος αν έχει, καίω με κερί τις τρίχες. Το βάζω σε μια κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι λάδι που καίει και το τσιγαρίζω από όλες τις πλευρές. Προσθέτω ψιλοκομμένα 1 καρότο, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 1 ντομάτα χωρίς φλούδια. Ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι ντομάτα πελτέ, αλάτι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Συμπληρώνω νερό, βάζω 1/2 κιλό αρακά, 2-3 κλωνάρια άνηθο, πιπέρι, δοκιμάζω για αλάτι και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (20-30λ). Αν το κοτόπουλο έχει βράσει, το βγάζουμε και το προσθέτουμε στο τέλος.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Full Circle


-This is the first of a character theme series that I am doing for World of Warcraft Rpiers.
 -Some information about the character:
Her name is Pafi. A Zandalari troll that had a rough start on life. She always dreamed of traveling the world. Survivor of many battles. Energetic soul and a happy spirit.
 e-mail: panoskef98@gmail.com
image link: https://www.pixelstalk.net/fantasy-wa...

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου