Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Κόβουμε το κατσίκι (2/3 κιλού) σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζουμε σε λάδι, προσθέτουμε 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες, ανακατεύουμε, βάζουμε 2 ποτήρια νερό, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Το δοκιμάζουμε και αν θέλει αλάτι πασπαλίζουμε όσο νομίζουμε. Το αφήνουμε σκεπασμένο με ένα καπάκι ή άλλο πιάτο.
Στην κατσαρόλα στον ζωμό που έμεινε προσθέτουμε 1 καρότο σε ροδέλες και μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 4 κοτσανάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 κοτσάνια άνηθο, 1 κοτσανάκι μάραθο αν έχω, 2 μπαχάρια, 1 ντομάτα σε φέτες ή  μισό κουταλάκι ντομάτα πελτέ, 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε τα υλικά μας, αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 κιλό αρακά και συμπληρώνουμε με λάδι, νερό, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ανάλογα με τον αρακά. Δεν ξεχνάμε να συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε και το κατσικάκι. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας στην ζεστή εστία. Καλή μας όρεξη. Το μαγείρεψα σήμερα το βράδυ πολύ εύκολα με εξαιρετική επιτυχία.
επιπλέον: κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου