Βράζω σε αλατισμένο νερό κομμένες σε μικρά κομμάτια πατάτες, τις σουρώνω και καυτές όπως είναι τις λιώνω, προσθέτοντας λεμόνι, λάδι, σκόρδο.
Όσο πιο βρασμένες οι πατάτες τόσο ευκολότερα λιώνουν
Κρατώ λίγο ζωμό που θα μου χρειαστεί στο λειώσιμο
Τις λιώνω ή σε κάποια κουζινομηχανή ή με το πιρούνι
Για μισό κιλό καθαρισμένες πατάτες προσθέτω τον χυμό μισού λεμονιού , ένα μικρό φλυτζανάκι λάδι, 2 ψιλοτριμμένες σκελίδες σκόρδο και όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει όσο μαλακή θέλουμε.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι υλικό μας χρειάζεται
Καλοφάγωτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου