Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Σε μπόλικο νερό που βράζει προσθέτω 2 κουταλιές αλάτι, 1 κουταλιά λάδι και μισό πακέτο σπαγγέτι. Στα  5 λεπτά σουρώνω το σπαγγέτι, το ξαναβάζω στην καυτή κατσαρόλα και το ανακατεύω με 1-2 κουταλιές σκορδόλαδο.

Μερικές ημέρες μπριχού έκαμα σπαγγέτι άλιο - όλιο, παναπεί σπάγγέτι με σκορδόλαδο. Εις το ψυγείο υπάρχει πάντα ένα βάζο με λάδι και σκόρδο για να βγαίνει το σούγο του. Μπουγιάρεις το σπαγγέτι με τότσο λάδι και αλάτι, όσο τραβάει η ψυχούλα σου παναπεί... Προσέχεις το σπαγγέτι να γένει αλντέντο ε; Όσκε λαπάς, γιατί τότενες δε θα είναι τση χρήσης. Τόμου σουρώσεις το σπαγγέτι στο πασαπρότο τα γιαγέρνεις στο κουρούπι όπου το εμπουγιάρισες, τόμου έχεις βάλει μέσα αλιόλαδο αρκετό για το σπαγγέτι οπού έχεις μπουγιάρει. Αλιμάγκου το σερβίρεις εις σε μίανε απλάδενα, απ' όπου ο καθείς σερβίρεται κατά πως ορίζει η όρεξή του. Από τον Δαμιανό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου