Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΟΥ

Μήπως επιθυμούμε για σήμερα το βράδυ ένα κέικ φρούτου; Η τέταρτη συνταγή που διαβάζω είναι η αγαπημένη μου γιατί όλα τα υλικά τα βάζω σε μια λεκάνη, τα ανακατεύω καλά με μια κουτάλα, τα απλώνω σε βουτυρωμένο(λαδωμένο) και αλευρωμένο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά, όπως το κέικ.

    μήλα ή ροδάκινα καθαρισμένα και τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
    250 γρ λιωμένη μαργαρίνη ή 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο (200-250 γρ)
    2 ποτήρια ζάχαρη
    1/2 κιλό αλεύρι για κέικ (αν δεν έχουμε στο απλό αλεύρι προσθέτουμε 1 μπέικιν πάουντερ)
    1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    με τα μήλα ταιριάζουν οι σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια

    κέικ
    φοιτητικά
    πάρτυ

    Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

    ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

    Η τρίτη συνταγή αναφέρεται σε μια άσπρη σάλτσα μανιταριών, που συνοδεύει το χθεσινό ρύζι και είναι έτοιμη σε 5-10 λεπτά.
    • 1 κονσέρβα κομμένα και σουρωμένα μανιτάρια
    • 250 γρ μπέικον κομμένο μικρά κομμάτια
    • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ)
    • αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα σωτάρω σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια με το μπέικον. Προσθέτω το γάλα με το αλάτι, ανακατεύω και ρίχνω σιγά σιγά λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει  όσο εμείς θέλουμε. Πασπαλίζω με πιπέρι.

    σάλτσες

    Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

    ΠΙΛΑΦΙ ΣΠΕΣΙΑΛ (ανάμεικτο)

    Σε μια κατσαρόλα μετράμε 1 φλυτζάνι ρύζι  (ότι τύπο θέλετε), 1φλυτζάνι πληγούρι, 1 φλυτζάνι ψιλό κριθαράκι, λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για λίγο ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι, 6-7 φλυτζάνια ζεστό ζωμό κρέατος ή ζεστό νερό με 1 ή 1/2 κύβο κρέατος και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου) και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειάζεται προς το τέλος:

    • προσθέτουμε λίγο λίγο επιπλέον νερό
    • συμπληρώνουμε λάδι
    • ελέγχουμε το αλάτι
    • βάζουμε πιπέρι
    Αν οι φοιτητές μας χρησιμοποιήσουν κρύο νερό, ας δυναμώσουν την φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και ύστερα την χαμηλώνουν.
                                                                                                                         2η συνταγή Μπέτης

    ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ

    Υλικά:    5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φ...

    Τι μαγείρεψα σήμερα

    Ετικέτες

    Αρχειοθήκη ιστολογίου