Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

 Ο πιο απλός τρόπος μαγειρέματος είναι: σε 2 κούπες νερό που βράζει βάζουμε 2 γεμάτες κουταλιές τραχανά, 2-3 κουταλιές λάδιαλάτι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς (προσοχή γιατί φουσκώνει)  γίνεται μια αραιή κρέμα. Αν μας αρέσει τρίβουμε φέτα στο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε τον τραχανά.
φοιτητικά

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

  Τις αγοράζουμε σε συσκευασία 2 ή 4 από τα μεγάλα super market και  σε οικονομική τιμή.Μπορούμε να τις τηγανίσουμε με λίγο λάδι ή να τις ψήσουμε στην τοστιέρα ή στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει ή κάθε πλευρά. Ταιριάζουν με βρασμένα μακαρόνια, που αφού τα σουρώσουμε, τα σωτάρουμε με το λάδι της μπριζόλας.


ΑΥΓΑ βραστά

Πλένουμε τα αυγά, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ίσα που τα σκεπάζουμε με νερό. Βάζουμε το κατσαρολάκι στην εστία σε μέτρια φωτιά και όταν κοχλάσει το νερό τα βγάζουμε αν τα θέλουμε μελάτα διαφορετικά τα  βράζουμε για 3-4 λεπτά αν τα προτιμάμε σκληρά. 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ

 Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος). Πορτοκά...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου