Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ

Πατάτες βραστές: Τις πλένω πολύ καλά να καθαρίσουν από τα χώματα. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν. Τις τρυπώ με το πιρούνι για να το καταλάβω. Τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χλιαρές τις καθαρίζω. Τις κόβω κομμάτια.
Λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα (5λ), κομμένα φέτες.
Πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη και αλατισμένη.
Ανακατεύω όλα τα υλικά, ραντίζω με ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και μπόλικο λάδι. Συνοδεύεται με μουστάρδα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Τις πλένω πολύ καλά να καθαρίσουν από τα χώματα. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό και τις αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις τρυπώ με το πιρούνι για να το καταλάβω. Τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χλιαρές τις καθαρίζω. Τις κόβω ροδέλες, τις πασπαλίζω με ρίγανη, πιπέρι αλάτι αν χρειάζεται και τις ραντίζω με ξίδι ή λεμόνι και λάδι. Τις σκεπάζω.
πατάτες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΚΡΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω: 1 ποτήρι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα ανάμεικτα με σταφίδες και φρουί γλασέ με 2 ποτήρια κρασί και τα αφήνω 1 ώρα να μαλακώσουν. Προσθέτω μισό ποτήρι ζάχαρη, 6 ψιλές φέτες πορτοκαλιού (ψίχα-φλούδα), 2 γαρίφαλα, 1 ξύλο κανέλας και σιγοβράζω σε χαμηλή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πίνεται χλιαρό.
ποτά

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΖΕΛΕ

 Το γλυκό το φτιάχνω τον Δεκέμβρη, γιατί τότε τα πορτοκάλια έχουν χάσει την έντονη σπιρτάδα τους (για 1 κιλό καθαρό βάρος). Πορτοκά...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου