Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ στον φούρνο

Καθαρίζω και πλένω τα καλαμάρια. Γεμίζω το σώμα τους με την γέμιση και κλείνω το στόμιό τους με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετώ σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτω πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερωμένες. Περιχύνω με λάδι και λίγο νερό. Ψήνω στους 180β για μια ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος   από τα καλαμαράκια.
Γέμιση: Ψιλοκόβω τα πλοκάμια και τα σωτάρω σε λίγο λάδι. Σβήνω την φωτιά και προσθέτω ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο. Τα ανακατεύω, βράζω για 10 λεπτά.
Δεν χρειάζονται αναλογίες γιατί εξαρτάται από τα καλαμαράκια. Θα είμαστε προσεκτικοί στο ρύζι, αλλά αν μας περισσέψει γέμιση θα την βάλουμε στο ταψί μισή ώρα πριν το τέλος.
επιπλέον νηστίσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου