Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

Γέμιση: Χονδροκόβουμε 1 κιλό πράσα και τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ψιλοκομένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι,3-4 χτυπημένα αυγά, και 200-250γρ κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί στο μέγεθος ενός φύλλου κρούστας. Στρώνουμε 250γρ περίπου λαδωμένα φύλλα κρούστας, την γέμιση και άλλα 250γρ λαδωμένα φύλλα. Κόβουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελάχιστο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά: 1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου