Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΛΕΜΟΝΑΔΑ


Υλικά: χυμός λεμονιού με ίση ποσότητα ζάχαρης
Στύβω όσα λεμόνια έχω και αν θέλω σουρώνω τον χυμό. Τον μετρώ με ένα ποτήρι. Τον βάζω σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω ζάχαρη τόση όσο χυμό μέτρησα. Σε χαμηλή φωτιά λιώνω την ζάχαρη στον χυμό ανακατεύοντας. Αφού κρυώσει, τοποθετώ τον χυμό σε μπουκάλι και τον διατηρώ στο ψυγείο. Σερβίρεται αραιωμένος με μπόλικα παγάκια.
                                                        ή
 Αν δεν βιάζομαι βάζω την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπουκάλι (που να έχει καπάκι για να κλείνει) αφήνοντας ένα κενό περιθώριο για να τα ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
δηλαδή ανακατεύω, αφήνω, ανακατεύω, αφήνω... όπως με βολεύει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
ποτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Βράζουμε όσες   πατάτες     και   κολοκυθάκια   θέλουμε . Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου