Ζεσταίνω 1 λίτρο πλήρες γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνω 2 βανίλιες, 3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό, 1/2 φλ ζάχαρη, 1/2 φλ βούτυρο, ανακατεύω μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αποσύρω από την φωτιά, την αφήνω να κρυώσει(λίγο) ανακατεύοντάς την συνεχώς για να μην κάνει πέτσα. Χτυπώ 4-5 αυγά και τα ανακατεύω στην κρέμα.
Μεταφέρω την κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180β για 30-40λ μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλω:
- φτιάχνω ένα σιρόπι με 1 φλιτζάνι νερό, 2 φλ ζάχαρη, φλούδα πορτοκαλιού και το περιχύνω στην κρύα γαλατόπιτα.
- Πασπαλίζω με κανέλα.
- Στο βουτυρωμένο ταψί έχω στρώσει 5-6 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας ελαφρώς πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου