Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΓΙΑΧΝΙ με κρεμμύδια ή πράσα


Κόβουμε κομμάτια 1 φύλλο μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 2 ημέρες αλλάζοντάς του κάθε 5-6 ώρες  νερό (ξαρμύρισμα). Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες ή 2 πράσα με 2/3 κρασοπότηρου λάδι και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ για 2-3 λεπτά. Βάζουμε 1 ποτήρι νερό, στρώνουμε από κάτω μισό κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, από πάνω τον μπακαλιάρο, 2-3 φύλλα δάφνης και πιπέρι. Βράζουμε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, προσέχοντας την ποσότητα του νερού.
Τα κρεμμύδια αντικαθίστανται με πράσα.
ψάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου