Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

Παίρνουμε κόκκινες ψωμωμένες ντομάτες, τις κόβουμε στα δύο και χαρακώνουμε το κάθε κομμάτι σε μια-δυο μεριές.Τις βάζουμε μια μέρα σε σουρωτήρι με ελάχιστο αλάτι να τρέξουν τα πολλά υγρά τους και τις τοποθετούμε σε ταψί την μία δίπλα στην άλλη με μπόλικο αλάτι χονδρό. Τις αφήνουμε στον ήλιο μερικές μέρες να στεγνώσουν(το απόγευμα τις αποσύρουμε). Εναλλακτικά τις ψήνουμε στον φούρνο στους 70β 4-5 ώρες μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Τις  στοιβάζουμε σε γυάλινα βάζα με δενδρολίβανο και μπαχάρι. Γεμίζουμε με λάδι και κλείνουμε καλά τα βάζα.
Τις χρησιμοποιούμε σε σαλάτες και σάλτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου