Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Βράζω 2 λεπτά λιγότερο μισό κιλό μακαρόνια με λεπτή τρύπα (νούμερο 5). Τα σουρώνω και τα αδειάζω σε ένα ταψί που τα χωράει. Τα ανακατεύω με λίγο λάδι και όσα αλλαντικά θέλω εκτός από σαλάμι. Φτιάχνω μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη. Την μισή ανακατεύω με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη στρώνω στην επιφάνεια του φαγητού. Από πάνω πασπαλίζω με τριμμένο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί. Ψήνω στους 200β μέχρι να ροδίσει.
Μπεσαμέλ:  Διαλύω 6-7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε ένα λίτρο γάλα και ανακατεύοντας συνεχώς  το ζεσταίνω  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει. Το αποσύρω από τη φωτιά,  συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτω 150γρ μαργαρίνη ή αντίστοιχα λάδι, 5-6 κουταλιές τριμμένο τυρί (αν θέλω), μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια αλάτι και μια πιπέρι και 2 χτυπημένα αυγά. (αν δεν βάλω τυρί δοκιμάζω για περισσότερο αλάτι).

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΓΛΥΚΟΠΑΤΆΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Μερικές φορές, ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο, θεωρούμε δεδομένη την την γνώση του. Είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε πως μαγειρεύονται οι γλυκοπατάτες βραστές. Επιλέγουμε μια βαθειά κατσαρόλα που αν την γεμίσουμε με νερό κατά τα 2/3, θα τις σκεπάζουν. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι ( μια πρέζα για κάθε πατάτα) και τις αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να τρυπιούνται με ευκολία με ένα πιρούνι. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε πάνω σε μια εφημερίδα ή σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.

  • Οι γλυκοπατάτες πλένονται καλά για να αφαιρεθούν τα χώματα κάτω από τρεχούμενο νερό.
φοιτητικά
πατάτες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΨΕΥΤΟΣΟΥΠΑ αστραπή

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζω 4 κούπες νερό, 3-4 κουταλιές λάδι, 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κρέατος, 1/2-1 κουταλιά ντομάτα πελτέ και μόλις βράσουν προσθέτω 2 φλιτζανάκια ρύζι ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζυμαρικό και βράζω για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό και στο τέλος λίγο πιπέρι.

ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ

Υλικά:    5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου