Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

Τσιγαρίζουμε τα παϊδάκια (αρνί ή κατσίκι) σε λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Στύβουμε το νερό, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ρίγανη και χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό στην ζεστή εστία να δέσουν τα υλικά.
αρνί
κατσίκι

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια. Τα σοτάρω ελαφρά με λίγο λάδι, τα σκεπάζω με νερό, προσθέτω 1 κύβο ζωμό κρέατος και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν. Τα τρίβω στο μπλέντερ ή τα αφήνω χυλωμένα. Πασπαλίζω με πιπέρι. Κόβω φέτες χωριάτικο ψωμί. Το βάζω στον φούρνο στο γκρίλ με μια φέτα κασέρι από πάνω. Μόλις λιώσει το σερβίρω μαζί με την σούπα.
σούπες

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Ψήνω στον φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζω την φλούδα και τους σπόρους. Βάζω στο μπλέντερ την ψίχα τους και προσθέτω σκόρδο, λίγο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξίδι ή λεμόνι. Δοκιμάζω και την φτιάχνω σύμφωνα με τις γευστικές μου προτιμήσεις. Αν συμβεί να μου βγει αραιή προσθέτω λίγο ξερό ψωμί. Πασπαλίζω με φύλλα μαϊντανού.
σαλάτες

  Αρνί γεμιστό Αρνίσια σουβλάκια Μαγειρίτσα Παϊδάκια λαδορίγανη Πουγκιά αρνιού Σαλάτα πασχαλινή Βάψιμο αυγών Τσιντσιμπύρα Γαλακτομπούρεκο   ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου