Υλικά:
Εκτέλεση:
Μπέτυ
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
- 4 κουταλιές γεμάτες σπορέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 2 ή 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Προκύπτει ένας χυλός. Αν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι, θα το δούμε στο τέλος της ανάδευσης.
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε τηγάνι ή κατσαρόλα (ό,τι έχουμε) και τηγανίζουμε, ρίχνοντας το μίγμα κουταλιά-κουταλιά.Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, μετά σε καθαρό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.
μήλα Μπέτυ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου