Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΔΩΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Σε μια γάστρα βάζω καθαρισμένα κυδώνια κομμένα χονδρά κομμάτια. Τα πασπαλίζω με ζάχαρη άσπρη ή καστανή και κανέλα. Προσθέτω λίγη μαυροδάφνη ( ή γλυκό μαύρο κρασί) και μέλι. Τα ανακατεύω με ένα κουτάλι, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω) για μια ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζω και δυναμώνω λίγο τον φούρνο αν χρειαστεί να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά.  Ή βάζω το ταψί στο μάτι της κουζίνας σαν κατσαρόλα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταψί και ή να τα σκεπάσω με αλουμινόχαρτο ή να τα μαγειρέψω ξεσκέπαστα και να ελέγχω τα υγρά.
ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου