Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑ
                    ΥΠΟΜΟΝΗ
                                                   ΟΜΟΝΟΙΑ
                                                    
ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 
                                                                                                                                     ΤΟΛΜΗ   

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΗΛΟΥ

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
  • 4 κουταλιές γεμάτες σπορέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη 
  • 2 ή 3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη 

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Προκύπτει ένας χυλός. Αν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι, θα το δούμε στο τέλος της ανάδευσης.
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε τηγάνι ή κατσαρόλα (ό,τι έχουμε) και τηγανίζουμε, ρίχνοντας το μίγμα κουταλιά-κουταλιά.Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, μετά σε καθαρό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.
μήλα                                                 
                                                                               Μπέτυ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΣΤΑΝΑ ΨΗΤΑ

Τα χαράσσουμε βαθιά και από τις δυο πλατιές επιφάνειες.Τα στρώνουμε στο ένα κοντά στο άλλο στη σχάρα της ηλεκτρικής κουζίνας και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να τα δούμε να σκάνε.Αφού αποχωριστεί το τσόφλι τους, μόνο τότε ανοίγουμε την πόρτα της κουζίνας και τα βγάζουμε με προσοχή να μην καούμε.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΑΝΤΙΓΗ

 Μόλις έμαθα μια νέα για μένα συνταγή για γλυκό του ψυγείου από μιαν διαδικτυακή φίλη, την Ευδοκία. Φτιάξτε το σε όση  ποσότητα θέλετε με όσ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου