Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Προχθές πάνω σε μια συζήτηση έμεινα έκπληκτη από την απλότητα και τις θρεπτικές ουσίες αυτής της συνταγής. Σας την παραθέτω.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο πιπεριές πολύχρωμες και κρεμμύδια κομμένα ροδέλες. Τα αλατοπιπερώνουμε και αν έχουμε λίγο κρασί προσθέτουμε μερικές κουταλιές. Αναμειγνύουμε τα σουρωμένα ρεβύθια και σερβίρουμε.

ΡΕΒΥΘΙΑ ΒΡΑΣΤΑ

ρεβύθια
Μουσκεύουμε μισό πακέτο για 10 ώρες (στο περίπου) αλλάζοντας 1-2 φορές νερό.Στο τελευταίο άλλαγμα προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα. Τα ξεπλένουμε, σουρώνουμε, τα τρίβουμε με μισό κουταλάκι σόδα, τα αφήνουμε για μισή ώρα, τα ξεπλένουμε καλά τρίβοντάς τα, τα βράζουμε για 2-3 λεπτά, πετάμε το νερό και ξεπλένουμε (δυο φορές βράζουμε, τη δεύτερη με αλάτι). Καθαρά πλέον τα βάζουμε στην κατσαρόλα με χλιαρό νερό και σε μέτρια φωτιά τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ελαφρά σουρωμένα με λάδι και λεμόνι.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

                                                                         15
Μια μπανάνα την κόβουμε στα δύο, κατά μήκος, και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή ινδοκάρυδο.
                                                                          Μ.

ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ

Υλικά:    5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου