Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Είναι τόσο εύκολα και νόστιμα, που μια μικρή περιγραφή είναι αρκετή.
<<Τσιγαρίζω σε λάδι τον κιμά. Προσθέτω τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.>>
  • Αναλογίες κιμά-πράσου: ό,τι έχω.
  • Λάδι: καλύτερα να βάλω 1-2 φλιτζανάκια και αν χρειάζεται περισσότερο, να προσθέσω ωμό στο τέλος.
  • Νερό: ξεκινάμε με μισό ποτήρι και το παρακολουθούμε.Στο τέλος το νερό πρέπει να έχει απορροφηθεί.
  • Πράσα: τα πλένουμε, κόβουμε τις άκρες και τα τεμαχίζουμε στις διαστάσεις που μας αρέσουν. Όχι βέβαια πολύ μακριά.

επιπλέον: καρότο σε ροδέλες.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΡΟΦΗΜΑ ΚΥΔΩΝΙ

Καθαρίζω, κόβω σε μεγάλα κομμάτια ένα κυδώνι, το πλένω, το βάζω σε ένα κατσαρολάκι που να χωρά 2 ποτήρια νερό και το βράζω για 15 λεπτά. Προσθέτω 6-8 φύλλα (με το κοτσάνι) αρμπαρόριζας και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας 2-4 κουταλιές ζάχαρης. Έχει εξαιρετικό άρωμα και πίνεται ζεστό.
ποτά

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΖΙΝ ΦΙΣ GIN FISS




Επιλέγουμε ένα ποτήρι σωλήνα.
Αλείφουμε το στόμιο του ποτηριού με ψίχα λεμονιού και το βουτάμε στην ζάχαρη. Βάζουμε 1-2 σφηνάκια τζιν, όσο πάγο θέλουμε και γεμίζουμε με σόδα.Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

  Αρνί γεμιστό Αρνίσια σουβλάκια Μαγειρίτσα Παϊδάκια λαδορίγανη Πουγκιά αρνιού Σαλάτα πασχαλινή Βάψιμο αυγών Τσιντσιμπύρα Γαλακτομπούρεκο   ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου