Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ

Φτιάξτε τον εύκολα στην ποσότητα που θέλετε με την γεύση που προτιμάτε επιλέγοντας τις αναλογίες των υλικών, Αλείψτε το φρυγανισμένο ψωμί, τα σνακς, τις φέτες φρέσκου χωριάτικου ψωμιού με ντομάτα...
Βάλτε στο multi και λιώστε ελιές χωρίς τα κουκούτσια, σκόρδο, αμύγδαλα ή κουκουνάρια σε σκόνη (στην ανάγκη τριμμένο ξερό ψωμί), λίγο χυμό λεμονιού ή ξύσμα για άρωμα, πιπέρι, αλάτι αν χρειάζεται και λάδι.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΨΩΜΙΟΥ

Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό φαγητό που μπορεί να γίνει με ότι μας έχει περισσέψει.
Σαν ψωμί χρησιμοποιούμε φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα ή το ψωμί που μας έχει μείνει κομμένο λεπτές φέτες και χωρίς κόρα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες.
Διαλέγουμε ένα ταψί στο μέγεθος που θέλουμε, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε το ψωμί. Από πάνω απλώνουμε σε όποια ποσότητα έχουμε ψιλοκομμένα αλλαντικά και τυριά. Σκεπάζουμε με ψωμί, ρίχνουμε από πάνω 2 χτυπημένα αυγά και 600-700ml γάλα (μέτριο ταψί). Αφήνουμε  να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε γάλα. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε 30-40 λεπτά στους 180-200β ,να λιώσουν τα τυριά και να ροδοψηθεί η επιφάνεια. 
ψωμί

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΡΟΥΤΟΝ



Κόβουμε σε μικρά κομμάτια μπαγιάτικο ψωμί, το ραντίζουμε με λίγο λάδι, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200β να ροδίσουν.
ψωμί

  Αρνί γεμιστό Αρνίσια σουβλάκια Μαγειρίτσα Παϊδάκια λαδορίγανη Πουγκιά αρνιού Σαλάτα πασχαλινή Βάψιμο αυγών Τσιντσιμπύρα Γαλακτομπούρεκο   ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου