Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΨΩΜΙΟΥ

Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό φαγητό που μπορεί να γίνει με ότι μας έχει περισσέψει.
Σαν ψωμί χρησιμοποιούμε φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα ή το ψωμί που μας έχει μείνει κομμένο λεπτές φέτες και χωρίς κόρα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες.
Διαλέγουμε ένα ταψί στο μέγεθος που θέλουμε, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε το ψωμί. Από πάνω απλώνουμε σε όποια ποσότητα έχουμε ψιλοκομμένα αλλαντικά και τυριά. Σκεπάζουμε με ψωμί, ρίχνουμε από πάνω 2 χτυπημένα αυγά και 600-700ml γάλα (μέτριο ταψί). Αφήνουμε  να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε γάλα. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε 30-40 λεπτά στους 180-200β ,να λιώσουν τα τυριά και να ροδοψηθεί η επιφάνεια. 
ψωμί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου