Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ

Πλένω καλά την συκωταριά, την κόβω κομμάτια και τα βάζω μαζί με λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτω 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.  Σβήνω με 1 ποτήρι κρασί και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά.


συκωταριά

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πλένω καλά την συκωταριά, την κόβω κομμάτια και τα βάζω μαζί με λάδι και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια πλατιά κατσαρόλα να τσιγαριστούν χωρίς να καεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με χυμό ντομάτας 400γρ)  και προσθέτουμε 2 δάφνες, 2 μπαχάρια, αλάτι πιπέρι και μισό κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Η συκωταριά είναι μοσχαρίσια.
Ο χυμός ντομάτας αντικαθίσταται με ντομάτα πελτέ.

συκωταριά

ΣΟΥΠΑ ΑΡΝΙ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο αρνίσιο στήθος και το σκεπάζουμε με νερό. Μόλις πάρει μια βράση το σουρώνουμε, πετάμε το νερό και το ξεπλένουμε στα γρήγορα. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το αρνί με μαϊντανό, μπόλικο σέλινο, δάφνη, κρεμμύδι και νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό. Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, λίγο λάδι, ψιλοκομμένα πράσα και καρότα και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ντομάτα πελτέ μέχρι να κοκκινίσει. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε χονδρό κους-κους ή άλλο ζυμαρικό.
αρνί
σούπες

  Αρνί γεμιστό Αρνίσια σουβλάκια Μαγειρίτσα Παϊδάκια λαδορίγανη Πουγκιά αρνιού Σαλάτα πασχαλινή Βάψιμο αυγών Τσιντσιμπύρα Γαλακτομπούρεκο   ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου