ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-Μεζές της Μπέτυ
Υλικά για 6 κομμάτια:
Υλικά για 6 κομμάτια:
- 6 αυγά βρασμένα σφικτά και καθαρισμένα από τα τσόφλια
- 3 σαρδελίτσες αντζούγιες κομμένες μικρά κομματάκια
- 5 μεγάλες ελιές κομμένες μικρά κομματάκια
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε
- 3 μικρές ντομάτες πλυμένες και στεγνές για το στόλισμα
- Κρατώντας το αυγό με την παλάμη μας, κόβουμε το επάνω κωνικό μέρος του ασπραδιού μέχρι την αρχή του κρόκου (το υπολογίζουμε, γιατί δεν τον βλέπουμε). Βγάζουμε με προσοχή τον κρόκο.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε τον κρόκο, τις σαρδέλες, τις ελιές, το λάδι, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια των αυγών και τα τοποθετούμε όρθια το ένα κοντά στο άλλο (όχι κολλητά).
- Από την κάθε ντομάτα,κόβουμε δυο καπάκια για να τοποθετήσουμε από ένα πάνω στο γεμιστό αυγό και να μοιάζουν σαν μανιτάρια.
- Τοποθετούμε τα <<μανιτάρια μας>> μέσα σε μια πράσινη σαλάτα.
- Κόβουμε το ασπράδι που μας περίσσεψε σε μικρά κομμάτια και όσα μπορούμε τα στερεώνουμε στην ντομάτα και τα υπόλοιπα στα σκορπάμε στην σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου