Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-Μεζές της Μπέτυ
Υλικά για 6 κομμάτια:
  1. 6 αυγά βρασμένα σφικτά και καθαρισμένα από τα τσόφλια
  2. 3 σαρδελίτσες αντζούγιες κομμένες μικρά κομματάκια
  3. 5 μεγάλες ελιές κομμένες μικρά κομματάκια
  4. 2 κουταλιές λάδι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  6. μια  πρέζα αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε
  7. 3 μικρές ντομάτες πλυμένες και στεγνές για το στόλισμα
Εκτέλεση:
  • Κρατώντας το αυγό με την παλάμη μας, κόβουμε το επάνω κωνικό μέρος του ασπραδιού μέχρι την αρχή του κρόκου (το υπολογίζουμε, γιατί δεν τον βλέπουμε). Βγάζουμε με προσοχή τον κρόκο.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε τον κρόκο, τις σαρδέλες, τις ελιές, το λάδι, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια των αυγών και τα τοποθετούμε όρθια το ένα κοντά στο άλλο (όχι κολλητά).
  • Από την κάθε ντομάτα,κόβουμε δυο καπάκια για να  τοποθετήσουμε από ένα πάνω στο γεμιστό αυγό και να μοιάζουν σαν μανιτάρια.
  • Τοποθετούμε τα <<μανιτάρια μας>> μέσα σε μια πράσινη σαλάτα.
  • Κόβουμε το ασπράδι που μας περίσσεψε σε μικρά κομμάτια και όσα μπορούμε τα στερεώνουμε στην ντομάτα και τα υπόλοιπα στα σκορπάμε στην σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου