Τα σύκα που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι ώριμα και μελωμένα. Αν είναι χοντρόφλουδα αφαιρούμε την φλούδα, αν είναι κιτρινοπράσινα λεπτόφλουδα αφαιρούμε μόνο τον μίσχο. Τα ζυγίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη τόση όση το μισό τους βάρος και 4-5 κουταλιές. Τα πλένουμε στα γρήγορα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς να σουρώσουν ( με το νερό για να μη χαθεί το μέλι τους). Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό ίσα για να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, όποτε χρειάζεται. Ελέγχουμε το νερό και εξατμίζουμε αν χρειαστεί. Προσθέτουμε 10-15 γαρύφαλλα, την ζάχαρη, τον χυμό ενός λεμονιού και ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει η μαρμελάδα.
μαρμελάδες
μαρμελάδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου