Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 πακέτο κανταΐφι (400γρ περίπου) και το ανοίγουμε πολύ καλά. Το πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι κανέλα και μισό γαρίφαλο. Αν θέλουμε προσθέτουμε 250γρ καθαρισμένα και χονδροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Στρώνουμε ομοιόμορφα το ξασμένο κανταΐφι σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνουμε με 250γρ λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β να ροδίσει εσωτερικά-εξωτερικά. Όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σιρόπι: Βράζουμε για 4-5 λεπτά 2 ποτήρια ζάχαρη, 1 1/2ποτήρι νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, χυμό μισού λεμονιού και μια φλούδα του.
Συνοδεύεται με παγωτό καϊμάκι, σαντιγύ, ακόμη και με κρέμα τυριού.
Κρέμα τυριού:  Βάζουμε στο μπλέντερ τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάμε με την μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου