Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Σούπες αυγολέμονο

ΑΠΛΗ ΣΟΥΠΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο νερό, 1 κύβο λαχανικών ή κρέατος ή πουλερικών, 4 κουταλιές λάδι και  4 φλιτζανάκια ρύζι για σούπα. Βράζω για 20 λεπτά, ελέγχω αν χρειάζεται λίγο νερό και αυγοκόβω με 1 αυγό και 2 λεμόνια. Από πάνω πασπαλίζω με πιπέρι.
ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Βράζω 2-3 φτερούγες γαλοπούλας σε λίγο νερό, τις ξαφρίζω, τις βάζω σε μια καθαρή κατσαρόλα με 1 καρότο, 1 πατάτα, 1 σέλινο, 1 κρεμμύδι ολόκληρο 1 κουταλάκι αλάτι, σουρώνω τον ζωμό σε ψιλό σουρωτήρι και τον ρίχνω στην κατσαρόλα. Τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μου. Τα αφαιρώ και τα διατηρώ ζεστά ανάμεσα από δυο πιάτα, αφού τα πασπαλίσω με μαύρο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Προσθέτω στο ζωμό 2-3 κουταλιές λάδι, λίγο νερό ωστε να έχω συνολικά στο 1 λίτρο και 4 φλιτζανάκια ρύζι. Βράζω για 20λ. Ελέγχω το νερό, δοκιμάζω για αλάτι, αυγοκόβω με 2  λεμόνια και 1 αυγό. Πασπαλίζω με πιπέρι.
Σούπα αυγολέμονο φτιάχνουμε τόσο με ψάρι όσο και με μοσχάρι.

επιπλέον:  ΣΟΥΠΕΣ  ΨΕΥΤΟΣΟΥΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ με ρύζι σουρωτό

Σουπιές  1/2 κιλό: Καθαρισμένες, πλυμένες, κομμένες μεγάλα κομμάτια. Σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα βάζω 3 φλιτζανάκια  λάδι , τις σουπιές και...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου