ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Γέμιση: Ανακατεύω 300 γρ. κιμά, 2 κουταλιές λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, 3-4 κλωναράκια άνηθο, 2 φλιτζανάκια ρύζι.
Ξύνω 6-7 κολοκυθάκια, τους αφαιρώ την ψίχα, τα γεμίζω, τα βάζω στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτω 2 φλιτζανάκια λάδι, 1 ποτήρι βραστό νερό, μια πρέζα πιπέρι και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Προσθέτω τον χυμό ενός λεμονιού ή τα αυγοκόβω. Χτυπώ σε ένα πιάτο το ασπράδι να γίνει μαρέγκα, προσθέτω αναδεύοντας τον κρόκο, λίγο ζωμό και χυμό λεμονιού.
ΠΑΤΑΤΕΣ - ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Γέμιση: Ανακατεύω ½ κιλό κιμά, 2 φλιτζανάκια ρύζι,3 κλωνάρια μαϊντανό και 1 κρεμμύδι τριμμένα, 1 κουταλάκι ντομάτα πελτέ, 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι λάδι.
Η γέμιση αντιστοιχεί σε 6-7 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.
Πλένω τις πιπεριές, αφαιρώ το καπάκι και τα σπόρια.
Καθαρίζω, πλένω τις πατάτες και με προσοχή με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όσο περισσότερο μπορώ από το εσωτερικό.
Γεμίζω το κάθε κομμάτι με τη γέμιση και τα τοποθετώ όρθια το ένα δίπλα στο άλλο σε μια κατσαρόλα. Με προσοχή βάζω 2 ποτήρια καυτό νερό, 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτέ, 2 φλιτζανάκια λάδι και σιγοβράζω για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου