Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Εύκολες και αγαπητές σε όλους μας απαιτούν μικρό χρόνο παρασκευής και κόστους. Μισό κιλό μακαρόνια αντιστοιχούν σε 4-5 πιάτα. Για όσους  θέλουν να μαγειρέψουν για τον εαυτόν τους θα
πρέπει να μειώσουν στο μισό περίπου την ποσότητα ή ακόμα και στο  ένα  τρίτο. Σε αλατισμένο
(2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλάτι) νερό που βράζει σε  βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια,
ανακατεύουμε συχνά με μια μεγάλη πειρούνα ή κουτάλα. Στο χρόνο μαγειρεύματος του κατασκευαστή
τα σουρώνουμε. Αν δεν έχουμε φτιάξει σάλτσα (δες σάλτσες) μπορούμε όσο βράζουν τα μακαρόνια να ετοιμάσουμε τα ακόλουθα και να τα ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά μας:
Α) Ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ροδίσει σε ένα ταψάκι όση φέτα μας αρέσει , με φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και πιπεριά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε λάδι.(2 κουταλιές σούπας).
Β) Τηγανίζουμε σε λάδι ψιλοκομμένο μπέικον.
Γ) Ψιλοκόβουμε αλλαντικά και τυρί.
Ε)... ή αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη...

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ -  ΒΙΔΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ - ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ - ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ  - ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ -  ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ - ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ κόκκινες
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 φλιτζανάκια λάδι και σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 πικάντικα λουκάνικα και σβήνουμε με 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε όσες βίδες θέλουμε σε καυτό αλατισμένο νερό, όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε, ανακατεύουμε με λίγο λάδι.
Σερβίρονται στο πιάτο τα ζυμαρικά με σάλτσα και τριμμένο σκληρό τυρί.
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 3-4 ξεφλουδισμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονσέρβα και τα σοτάρω για 5 λεπτά με 2 φλιτζανάκια λάδι σε βαθειά κατσαρόλα. Προσθέτω ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω να πάρουν μια δυο βράσεις. Συμπληρώνω με 3 ποτήρια βραστό νερό και 1 ποτήρι κριθαράκι και τα αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό. Αν χρειάζεται συμπληρώνω νερό και αλάτι. Το σερβίρω καυτό με τριμμένο σκληρό τυρί, ώριμο ανθότυρο ή ξερή μυζήθρα.
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ Αφού φτιάξουμε μακαρόνια με κιμά βάζουμε μια μερίδα σ' ένα χονδρό, βαθύ πιάτο και σκεπάζουμε τη  σάλτσα με edam και gouda ή όποια χονδροκομμένα κίτρινα τυριά έχουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς όσο χρειάζεται να λιώσουν τα τυριά.
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μισό πακέτο ζυμαρικά πένες όσο χρόνο αναγράφει το πακέτο. Σουρώνουμε. Αδειάζουμε ξανά στη κατσαρόλα ή σε πιατέλα. Αμέσως προσθέτουμε το παρακάτω μείγμα που ήδη έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε προσθέτοντας πιπέρι. Τελειώνουμε το πιάτο με λεπτές φέτες παρμεζάνας.
Μείγμα: 1  σουρωμένο φιλέτο τόνου (κονσέρβα), λίγο κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό κομμένο ροδέλες, μερικές καθαρισμένες ελιές ή κάπαρη, χυμό ενός λεμονιού, 1 φλιτζανάκι λάδι, μισό ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα, αν έχουμε βασιλικό.  (σερβίρεται και ως σαλάτα).
ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μισό πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια με 1 κούπα (γάλακτος) κατεψυγμένο αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε ελαφρά (στη κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμ.)  σε 1 φλ καφέ λάδι 1 κρεμμύδι μέτριο και 1 πιπεριά πράσινη κομμένα ροδέλες. Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φιογκάκια (φαρφάλες). Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο γάλα (1\3 ποτήρι νερού), ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντάς τα για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. ( 3 μερίδες).
    ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ κόκκινες
    Σε 2 φλιτζανάκια καυτό λάδι τσιγαρίζουμε 1 μικρό ψιλοτριμμένο κρεμμυδάκι με 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι χυλοπίτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθεί το νερό.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ 
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
    ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ή ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
     ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ 
    ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    ΣΥΚΟ ώριμο (γλυκό του κουταλιού)

    Βασικά υλικά: 1 κιλό ώριμα σύκα - 500 γραμ ζάχαρη - 2 βανίλιες - χυμός ενός λεμονιού - γαρύφαλλα   Τούτο το γλυκό είναι ευκολότερο και ...

    Τι μαγείρεψα σήμερα

    Ετικέτες

    Αρχειοθήκη ιστολογίου