Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΡΑΣΤΕΣ

Τις πλένω πολύ καλά να καθαρίσουν από τα χώματα. Τις βάζω σε αλατισμένο νερό και τις αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τις τρυπώ με το πιρούνι για να το καταλάβω. Τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χλιαρές τις καθαρίζω. Τις κόβω ροδέλες, τις πασπαλίζω με ρίγανη, πιπέρι αλάτι αν χρειάζεται και τις ραντίζω με ξίδι ή λεμόνι και λάδι. Τις σκεπάζω.
πατάτες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΚΡΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω: 1 ποτήρι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα ανάμεικτα με σταφίδες και φρουί γλασέ με 2 ποτήρια κρασί και τα αφήνω 1 ώρα να μαλακώσουν. Προσθέτω μισό ποτήρι ζάχαρη, 6 ψιλές φέτες πορτοκαλιού (ψίχα-φλούδα), 2 γαρίφαλα, 1 ξύλο κανέλας και σιγοβράζω σε χαμηλή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πίνεται χλιαρό.
ποτά

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ



Κόβουμε μισό κιλό κρέας (ποντίκι) σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε καλά με 2 φλιτζανάκια λάδι από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και συμπληρώνουμε με ντομάτα πελτέ (να κοκκινίσει), 1 σκελίδα σκόρδο, 2-3 μπαχάρια, 1-2 καρότα κομμένα σε φέτες,  1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει. Τότε προσθέτουμε 2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες, 1 χούφτα αρακά, μισό ποτήρι ρύζι, 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι, λίγο πιπέρι, 2 ποτήρια νερό, μερικά κομμένα φύλλα μαϊντανού και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε λίγο καλαμπόκι, δοκιμάζουμε για αλάτι, ελέγχουμε το νερό ,συμπληρώνουμε λίγο λάδι αν χρειάζεται και περιμένουμε να μαλακώσει το καλαμπόκι.

  Αρνί γεμιστό Αρνίσια σουβλάκια Μαγειρίτσα Παϊδάκια λαδορίγανη Πουγκιά αρνιού Σαλάτα πασχαλινή Βάψιμο αυγών Τσιντσιμπύρα Γαλακτομπούρεκο   ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου